Πως είναι στην πραγματικότητα το πιο διάσημο λιβάδι του κόσμου (Windows XP);;;

Πως είναι στην πραγματικότητα σήμερα το λιβάδι που έκαναν διάσημο τα Windows XP;
Ένα από τα πλέον διάσημα και χρησιμοποιημένα wallpaper σε επιφάνειες εργασίας υπολογιστών είναι το περίφημο «Bliss», το βασικό θέμα των Windows XP. Ένα καταπράσινο λιβάδι και ένας ολογάλανος ουρανός συνέθεταν ένα ιδιαίτερα χαλαρωτικό τοπίο. Η επιτυχία αυτού του wallpaper ήταν τέτοια που αν βάλετε ακόμα και σήμερα στο google τη λέξη Bliss θα το δείτε πρώτο στα αποτελέσματα. Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ πού βρίσκεται αυτό το τοπίο και πώς είναι σήμερα; Εμείς έχουμε την απάντηση...
Κατ’ αρχάς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι το τοπίο αυτό είναι εντελώς φανταστικό, βγαλμένο από τη φαντασία κάποιου γραφίστα με τη βοήθεια του photoshop. Με λίγο ψάξιμο όμως βρήκαμε ότι ο υπεύθυνος γι’ αυτή την εικόνα είναι ο Αμερικανός φωτογράφος Charles O’Rear. Ξετυλίγοντας το μίτο της Αριάδνης, προκύπτει ότι το λιβάδι του «Βliss» βρίσκεται στην Καλιφόρνια και μάλιστα στην επαρχία Sonoma.
Μάλιστα η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1996, αρκετά χρόνια πριν την κυκλοφορία των Windows XP και πριν αυτή οι εκτάσεις της περιοχής μετατραπούν σε αμπελώνες. 10 χρόνια αργότερα (το 2006) μια νεότερη φωτογραφία που τραβήχτηκε από το ίδιο σημείο και με την ίδια οπτική γωνία. Η σύγκριση είναι μάλλον απογοητευτική...
Πως είναι στην πραγματικότητα σήμερα το λιβάδι που έκαναν διάσημο τα Windows XP;
Η φωτογραφία τραβήχτηκε με μια  φωτογραφική μηχανή «μεσαίου φορμά» και το πιο εντυπωσιακό στοιχείο γι’ αυτήν είναι ότι (σύμφωνα με τον O’Rear) δεν υπέστη καμία ψηφιακή επεξεργασία. Εκτός από τις οθόνες εκατομμυρίων υπολογιστών η φωτογραφία έχει βρεθεί και σε ένα σωρό άλλα μέρη. Ο ίδιος ο Charles O’Rear ανέφερε ότι έχει δει τη φωτογραφία του στα παράθυρα ενός εστιατορίου σε χωριό της Ταϊλάνδης, αλλά και στο φόντο μιας συνέντευξης με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Όταν ρωτήθηκε για τα κέρδη που αποκόμισε από τα δικαιώματα της φωτογραφίας, ο O’Rear δεν απάντησε, επικαλούμενος μια συμφωνία «μη αποκάλυψης» που έχει υπογράψει με τη Microsoft. Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα ο O’Rear έχει δηλώσει ότι αμοιβή ήταν «απίθανη» και η μόνη πιο καλοπληρωμένη φωτογραφία εκείνης της χρονιάς έδειχνε τον (τότε) πρόεδρο Bill Clinton να αγκαλιάζει τη Monica Lewinsky.
Αν θέλετε να δείτε το τοπίο αυτό σήμερα μπορείτε να το κάνετε μέσα από το Google Street View δίνοντας τις εξής συντεταγμένες: 38.248966, -122.410269. Εναλλακτικά μπορείτε φυσικά να το επισκεφθείτε, βάζοντας αυτές τις συντεταγμένες στο GPS σας (αφού πρώτα ταξιδέψετε ως την Καλιφόρνια).

πηγή: akous.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...