To τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας (17/10/2011): Eminem - Stan (ft. Dido)


Ο Μάρσαλ Μπρους Μάδερς (Marshall Bruce Mathers III) (γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου, 1972), πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Eminem από την προφορά των αρχικών του ονόματός του, έχει βραβευτεί με Όσκαρ και πολλαπλά Γκράμι για την πολυδιάστατη δράση του στην Αμερικανική σόουμπιζ (ως ράπερ, παραγωγός μουσικής και περιστασιακός ηθοποιός).
Ανακαλύφθηκε από τον ράπερ και παραγωγό Dr. Dre και υπέγραψε με την εταιρία του, Aftermath Entertainment. Μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών μεταξύ των καλλιτεχνών ραπ. Κατέχει επίσης, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, το ρεκόρ σε πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας ενός δίσκου, καθώς το "The Marshall Mathers LP" πούλησε 1,7 εκατομμύρια αντίγραφα (ο Snoop Dogg με το "Doggystyle" είχε πουλήσει 1,5 εκατομμύρια αντίγραφα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του).
Ο Eminem θεωρείται αξιόλογος επειδή έχει την ικανότητά να αλλάζει τον τόνο και το ύφος της φωνής του πολλές φορές μέσα σε ένα τραγούδι χωρίς να χάνει το ρυθμό, ενώ έχει διακριθεί και για την δεξιοτεχνία του στην σύνθεση μουσικής και στίχων.
Παρόλα αυτά είναι επίσης γνωστός για τους αντικρουόμενους και προσβλητικούς στίχους που περιβάλλουν τα τραγούδια του. Κριτικοί, όπως το GLAAD, κατακρίνουν τους στίχους του και τον ίδιο ως ομοφοβικό και μισογύνη, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι προάγει τη βία μέσω της μουσικής του.

πληροφορίες από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...