FC Barcelona: Η Νέα Μάσια άνοιξε τις πόρτες της (videos)


Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Μπαρτσελόνα συναντήθηκαν χθες βράδυ στο προπονητικό κέντρο Joan Gamper στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της νέας Μασία. Η επίσημη ονομασία της ακαδημίας των «μπλαουγκράνα» είναι «Centre de Formació Oriol Tort», τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο διευθυντή της Μασία, Οριόλ Τορτ.

Αν και το «κέντρο εκπαίδευσης» λειτουργεί από τον περασμένο Ιούλιο, η διοίκηση του συλλόγου θέλησε να τελέσει τα εγκαίνια σε μια συμβολική ημερομηνία, αφού σαν χθες, στις 20 Οκτωβρίου του 1979 άνοιξε επίσημα τις πύλες της η Masia de Can Planes, η ιστορική αγροικία του 1702, η οποία αποτέλεσε μέχρι τον Ιούνιο τη βάση της «παραγωγής» των νέων ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα.

video: Τα επίσημα εγκαίνια της νέας Μάσια

H προσφορά της Μπαρτσελόνα, η οποία έδωσε σχεδόν 9 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της, σηματοδοτεί και μια νέα εποχή για τον σύλλογο, όπως επίσης μαρτυρά και το γεγονός ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τη Μασία η οποία μετατρέπει τα ταλέντα σε ποδοσφαιρικές "μηχανές" με ηγετικό ρόλο. Ωστόσο αποτελεί ήδη κατόρθωμα το ότι από τους 21 παίκτες του ρόστερ οι 11 είναι από τη Μασία, και από τη βασική εντεκάδα των Καταλανών, μόλις 3 δεν είναι!
video: Τα επίσημα εγκαίνια της νέας Μάσια vol.2 

 

video: εγκαταστάσεις 

πληροφορίες από inews.gr και sport24.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...