Ρέθυμνο: Ξεκίνησε το ΙΑ’ Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο


Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 το ΙΑ’ Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011.



Το πρόγραμμα του συνεδρίου χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα και περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:


1. Προϊστορικοί Χρόνοι
2. Κλασσικοί και Ρωμαϊκοί Χρόνοι
3. Μεσαιωνικοί Χρόνοι
4. Νεότεροι Χρόνοι και Σύγχρονη Εποχή.


Ερευνητές και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, θα παρουσιάσουν ό,τι νεότερο υπάρχει με θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο «Σπίτι του Πολιτισμού», στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου, στις αίθουσες του Αγίου Φραγκίσκου και της Περιηγητικής Λέσχης.

Η Λήξη του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 19:30 στην Ιερά Μονή Αρκαδίου με παρουσίαση του απολογισμού των εργασιών από την Οργανωτική Επιτροπή, την έκδοση ψηφισμάτων και την λήψη απόφασης για την ανάθεση της διοργάνωσης του ΙΒ’ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου στην Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών Ηρακλείου.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα τους έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22.10.2011

Ωδείο 21.30 Εκδήλωση Τιμής στη Μνήμη του Γιάννη Σακελλαράκη


ΚΥΡΙΑΚΗ 23.10.2011

Ωδείο 21.30 Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου, Φορτουνάτος. Θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Ν. Ηρακλείου


ΔΕΥΤΕΡΑ 24.10.2011

Τέμενος Καρά Μουσά Πασά 19.00 «Το Ρέθυμνο της Οθωμανικής περιόδου μέσα από τα μνημεία του». Έκθεση φωτογραφίας. Οργάνωση: 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και Σύλλογος Παλιάς Πόλης. Μουσική: Γιάννης Παπατζανής.

Ωδείο 21.30 Ρεθεμνιώτικα μουσικά ακούσματα και χοροί. Μουσική εκδήλωση.

ΤΡΙΤΗ 25.10.2011

Ωδείο 21.30 Μπεργαδή, Απόκοπος. Θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα «Χώρος».


ΤΕΤΑΡΤΗ 26.10.2011

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης,19.00 Αριστόδημος Παπαδάκης, Υψώνοντας Σημαίες. Εγκαίνια Έκθεσης

21:00 Συναυλία από τις «Φωνές του Νότου» στην κρήνη Rimondi

απόσπασμα από http://kritonperiferia.gr
φώτο: el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...