Συνέβη τότε στις 30 Οκτωβρίου

Στις φωτογραφίες
πάνω αριστερά: Παύλος Χαϊκάλης, πάνω δεξιά: Κώστας Καρυωτάκης
κάτω αριστερά: Ερρίκος Ντυνάν, κάτω δεξιά: Ντιέγκο Μαραντόνα


γεννήθηκαν οι:
Κωστής Τσικλητήρας
1888 - Ο Κωστής Τσικλητήρας (30 Οκτωβρίου 1888 Πύλος - 10 Φεβρουαρίου 1913) υπήρξε ποδοσφαιριστής, αθλητής στίβου, Πανελληνιονίκης, Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν. Είχε σπουδάσει στην Ανώτατη Εμπορική αλλά τον κέρδισε ο αθλητισμός

1896 - Κώστας Καρυωτάκης, Έλληνας ποιητής και πεζογράφος. Ο Κώστας Καρυωτάκης (30 Οκτωβρίου 1896 – 21 Ιουλίου 1928) ήταν Έλληνας ποιητής και πεζογράφος. Γεννήθηκε στην Τρίπολη στις 30 Οκτωβρίου 1896 και αυτοκτόνησε στην Πρέβεζα το απόγευμα της 21ης Ιουλίου 1928. Θεωρείται ως ο κυριότερος εκφραστής της σύγχρονης λυρικής ποίησης και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες. Η ποίησή του διδάσκεται σε αρκετά Πανεπιστήμια της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.Για το έργο του έχουν γραφεί εκατοντάδες εργασίες και βιβλία, πραγματοποιήθηκαν δε δεκάδες ειδικά συνέδρια.

1959 - Γιάννης Αγγελάκας, Έλληνας τραγουδιστής, μουσικός και ποιητής. Διαβάστε στο "τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας"

1959 - Παύλος Χαϊκάλης,  ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στο Κατάκολο Ηλείας, αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα.
Έχει εμφανιστεί στην ταινία Safe Sex, όπως επίσης και στις τηλεοπτικές σειρές Πενήντα-Πενήντα, Βέρα στο δεξί καθώς και στο θεατρικό έργο Ψέμα στο ψέμα με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ντιέγκο Μαραντόνα
1960 - Ντιέγκο Μαραντόνα, Αργεντίνος ποδοσφαιριστής. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (γενν. 30 Οκτωβρίου 1960) είναι Αργεντίνος προπονητής και πρώην ποδοσφαιριστής. Θεωρείται από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.
Σε δημοσκόπηση της FIFA στο Διαδίκτυο ποιος είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ήρθε πρώτος με 53,60% δεύτερος με 18,53% ήρθε ο Πελέ . Αντίθετα, στην ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού FIFA Magazine και της FIFA "Football family" ο Πελέ έλαβε το 72,75%, ο Αλφρέντο ντι Στέφανο το 9,75% και ο Μαραντόνα το 6%. Στην ψηφοφορία των ειδικών αθλητικογράφων ο Μαραντόνα ήρθε πέμπτος με 1214 πόντους.

πέθαναν οι:
1910 - Ερρίκος Ντυνάν (γεν. 1828), Ελβετός γιατρός, ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού. Χωρίς να είναι γιατρός παρακολούθησε την νοσηλεία των τραυματιών του Ιταλοαυστριακού πολέμου (1859) και παρέστη στο πεδίο της μάχης του Σολφερίνο. Από αυτήν περιέγραψε τις φρικαλεότητες που αντίκρισε στο έργο του «Αναμνήσεις εκ Σολφερίνο» που τόση ήταν η εκ του βιβλίου του προκαλούμενη εντύπωση ώστε το 1863 να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη στη Γενεύη για τη σύναψη διεθνούς σύμβασης για την περίθαλψη τραυματιών. Ένα χρόνο δε μετά ιδρύθηκε ο Ερυθρός Σταυρός.
Ο Ερρίκος Ντυνάν αφιέρωσε όλη του την περιουσία στο έργο αυτό. Τη γαλήνη των τελευταίων ετών της ζωής του του την εξασφάλισε το χρηματικό βραβείο Μπινέ-Φελντ (1897), που του απονεμήθηκε από την Ελβετική Ομοσπονδία, αλλά και το μεγαλύτερο οικονομικό βραβείο, το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1901

1966 - Γιώργος Θεοτοκάς (γεν. 1906), λογοτέχνης
1981 - Στυλιανός Μαυρομιχάλης (γεν. 1902), Πρωθυπουργός της Ελλάδας
1988 - Τάσος Λειβαδίτης (γεν. 1922), Έλληνας ποιητής

ακόμα περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...