To τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας (25/9/2011): Zucchero - Baila Morena (Sexy Thing)


O Τσούκερο (Zucchero, που σημαίνει ζάχαρη) γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1955 και είναι Ιταλός τραγουδιστής της ροκ. Γεννήθηκε ως Adelmo Fornaciari στην Ρέτζιο Εμίλια (Reggio Emilia) και είναι γνωστός διεθνώς για την επιτυχία του Senza Una Donna, ντουέτο με τον Paul Young το 1991.
Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα το 1970 και το πρώτο του album κυκλοφόρησε το 1983. Τραγουδάει στα ιταλικά, ισπανικά και αγγλικά. Έχει κάνει ντουέτα με τους Τζο Κόκερ, Μάιλς Ντέιβις, Πωλ Γιάνγκ, Στινγκ, Λουτσιάνο Παβαρόττι, Τομ Τζόουνς, Τζώνυ Χάλινταιη. Έκανε μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη με τραγούδια, όπως Il Volo, Cosi Celeste, Baila (sexy thing), Diamante και Wonderful World (με τον Έρικ Κλάπτον).
Το 2005, ο Ζούκερο έλαβε μέρος στις συναυλίες του Live 8 σε Ρώμη και Παρίσι.

πληροφορίες από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...