Ο αρχαιότερος υπολογιστής ... σε Lego. Δείτε το βίντεο

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι το αρχαιότερο γνωστό υπολογιστικό σύστημα και αποτελούνταν από οδοντωτά γρανάζια, τα οποία καθόριζαν ημερολογιακές κινήσεις και αστρολογικούς υπολογισμούς.
Βρέθηκε από Έλληνες σφουγγαράδες σε ένα ναυάγιο στα Αντικύθηρα, απ'όπου και το όνομά του, περισσότερο από 2.000 χρόνια πριν (πιθανολογείται γύρω στο 90 π.χ.).
Οι διαστάσεις του είναι 16 x 32 x 9 cm (ίδιες με αυτές ενός σύγχρονου φορητού υπολογιστή). Αποτελούνταν από ένα κέλυφος με ενδεικτικούς πίνακες στην εξωτερική του όψη και ένα πολυσύνθετο μηχανισμό 32 τροχών στο εσωτερικό του.
Έδειχνε την ετήσια κίνηση του ήλιου στο ζωδιακό κύκλο καθώς και τις ανατολές και τις δύσεις των λαμπρών άστρων και αστερισμών κατά τη διάρκεια του χρόνου. 
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί , μία πολύ ωραία προσπάθεια αναπαράστασης του μηχανισμού με τουβλάκια Lego, προκειμένου να μπορέσει να αναπαρασταθεί η κίνηση και λειτουργία του. 


άρθρο downtime
συμπληρωματικές πληροφορίες : ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ και ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ www.tmth.edu.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...