Το καλό νέο της ημέρας: Έρχεται το E-bike, το ηλεκτρικό ποδήλατο της Ford


Η Ford ανακοίνωσε μέσα στο 2011 τη δέσμευσή της να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση.
Όπως φαίνεται, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα επενδύσει μόνο στα ηλεκτροκίνητα τετράτροχα οχήματα, αλλά θα πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή στροφή προς την “πράσινη” μετακίνηση με το E-bike...
...Παρά την κάλυψη και προβολή των εξελίξεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τα κλαδικά και όχι μόνο Μέσα Ενημέρωσης, οι αναλυτές αγοράς της Ford προβλέπουν μακράν υψηλότερες πωλήσεις του Οικολογικού Ποδηλάτου (E Bike) σε σύγκριση με τους τετράτροχους “ανταγωνιστές” του την επόμενη δεκαετία...
Ο σκελετός του E-bike είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, ενώ οι αισθητήρες μαγνητικού πεδίου -τεχνολογία που συναντάται συχνά στη Φόρμουλα 1- ρυθμίζουν επακριβώς τη συμμετοχή του ηλεκτροκινητήρα στην προσπάθεια του αναβάτη.
Μια μπαταρία ιόντων λιθίου αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια που παράγει η ποδηλασία μέσω ενός ιμάντα που υποκαθιστά στην κλασσική αλυσίδα.
Η Ford δεν έχει αποκαλύψει ακόμα λεπτομέρειες για τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν, αλλά λέει πολλά το γεγονός ότι E-Bike θα έχει αυτονομία 83 χιλιομέτρων, κάνοντας τις μετακινήσεις στην πόλη “παιχνιδάκι”.
απόσπασμα econews.gr
φώτο: motortrend.com
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...