Το τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας: Bruce Springsteen - Streets Of Philadelphia

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο οποίος έχει το ψευδώνυμο Το Αφεντικό (The Boss), είναι Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης. Eκπροσωπεί το μουσικό είδος heartland rock, το οποίο σημαίνει πως ο ίδιος θεωρεί ότι η ροκ μουσική έχει και κοινωνικό σκοπό, πέρα από την ψυχαγωγία. Τα τραγούδια του κυμαίνονται από έντονες μπαλάντες ως δυνατά και γρήγορα ροκ εν ρολ κομμάτια.
Τα 2 πιο επιτυχημένα άλμπουμ του, το Born to Run (1975) και το Born in the U.S.A. (1984) αποτελούν την επιτομή τής περιγραφής των καθημερινών "μαχών" των απλών πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι γνωστός για τις Δημοκρατικές πεποιθήσεις του και έχει στηρίξει τον Γερουσιαστή Τζον Κέρρυ, αλλά και τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Έχει προσφέρει και κοινωνικό έργο στη γενέτειρά του, το Νιου Τζέρσεϊ, αλλά και αλλού, ενώ επίσης "απάντησε" στις επιθέσεις τής 11ης Σεπτεμβρίου με το άλμπουμ του The Rising.
Μέχρι στιγμής, έχει κερδίσει πάμπολλα βραβεία για τη δουλειά του (20 βραβεία Γκράμι, 2 χρυσές σφαίρες και ένα βραβείο Όσκαρ). Όσον αφορά τις πωλήσεις, έχει πουλήσει περισσότερα από 65 εκατομμύρια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 120 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, ενώ συνεχίζει να διατηρεί έναν τεράστιο αριθμό θαυμαστών ανά τον κόσμο.
πληροφορίες από el.wikipedia.org

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...