Σε λίγο οι χάκερς θα "εισβάλλουν" και στα ... αυτοκίνητα!!!


Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τους χάκερς να "επιτίθενται" σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Μόλις πριν λίγο διαβάσαμε για την επίθεση των Anonymoys, της πιο "διάσημης" ομάδας hackers στον κόσμο, στο site του εθνικού κτηματολογίου (λόγω διαφθοράς όπως είπαν)!!!
Η εξειδικευμένη όμως, εταιρία ασφάλειας στο ίντερνετ και λογισμικού κατά των ιών McAfee, σε νέα έκθεσή της, σπάει τα "στενά στεγανά του χακαρίσματος" κυρίως διαδικτυακών τόπων και προειδοποιεί ότι στο μέλλον οι hackers μπορεί να θελήσουν να "χακάρουν" ακόμα και... αυτοκίνητα, θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο τη ... ζωή των οδηγών. 
Νωρίτερα φέτος, ερευνητές έδειξαν στην πράξη -όχι θεωρητικά- και μάλιστα με διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων ότι είναι δυνατό ένας χάκερ από απόσταση να ανοίξει τις πόρτες του οχήματος ή να ξεκινήσει την μηχανή, χρησιμοποιώντας απλά γραπτά μηνύματα.    
Σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», οι πιθανές επιθέσεις αυτοκινήτων περιλαμβάνουν:
- την εξ αποστάσεως απενεργοποίηση του οχήματος, 
- το κλείδωμα και ξεκλείδωμα του κινητήρα μέσω κινητού τηλεφώνου, 
- τον εντοπισμό της ακριβούς γεωγραφικής θέσης του αυτοκινήτου, 
- την κλοπή προσωπικών δεδομένων μέσω συστήματος Bluetooth, 
- την παρεμπόδιση της πλοήγησης μέσω δορυφορικών συστημάτων κ.α.    
Η εταιρία MacAfee πάντως, προειδοποιεί ότι υπάρχει πια τόσο πολύ ενσωματωμένο λογισμικό σε ένα αυτοκίνητο (αερόσακοι, ραδιόφωνα, καθίσματα έως και τα συστήματα ελέγχου πλοήγησης), που οι χάκερ θα μπορούσαν να προκαλέσουν... επικίνδυνα προβλήματα.

άρθρο downtime με πληροφορίες από protothema.gr
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...