Το τραγούδι της ημέρας ... λόγω της ημέρας: Active Member - Άκου μάνα


 Σαν σήμερα, το 1974 γεννήθηκε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, γνωστός ως Real D, μέλος του συγκροτήματος Αctive Member, οπότε το τραγούδι της ημέρας για σήμερα, έρχεται από τους χώρους της hip - hop (ή Low Bap, όπως ονόμασαν το είδος της μουσικής που εκπροσωπούσαν, προσδιορίζοντας ότι σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή και θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαφοροποιήσουν τη μουσική τους από την αμερικάνικη hip-hop)
  Οι Active Member δημιουργήθηκαν στις 20 Ιουνίου του 1992 αμέσως μετά την συναυλία των Public Enemy στο Κατράκειο από τον B.D. Foxmoor μαζί με τον DJ MCD (Δημήτρης Κρητικός). Την επόμενη χρονιά ο B.D. Foxmoor δημιούργησε την Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον 1o ελληνικό hip-hop δίσκο, το ντεμπούτο των Active Member με τίτλο "Διαμαρτυρία". Ηχογραφήθηκε από τον B.D. Foxmoor χωρίς να έχει ιδιαίτερα τεχνικά μέσα και καθόλου ακαδημαïκές μουσικές γνώσεις. Μέσα στο 1993 εισχώρησαν στο συγκρότημα ο Xray (Νικήτας Κλιντ) και ο Real D (Δημήτρης Κωνσταντόπουλος) με τον B.D. Foxmoor να συγκεντρώνει και να οργανώνει έναν πυρήνα ανθρώπων, τους Radicals, για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια, καθώς εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο δεν ήταν κάτι συνηθισμένο στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας. 
Συνεχίζοντας για άλλη μία μέρα... ελληνικά, ένα πολύ γνωστό  τραγούδι από τους Active Member. 
Actibe Member - "'Ακου μάνα" 

άρθρο downtime με πληροφορίες από el.wikipedia.org και  Active Member ομάδα στο FB
video: youtube.com
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...