Το τραγούδι της ημέρας ... λόγω της ημέρας: Active Member - Άκου μάνα


 Σαν σήμερα, το 1974 γεννήθηκε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, γνωστός ως Real D, μέλος του συγκροτήματος Αctive Member, οπότε το τραγούδι της ημέρας για σήμερα, έρχεται από τους χώρους της hip - hop (ή Low Bap, όπως ονόμασαν το είδος της μουσικής που εκπροσωπούσαν, προσδιορίζοντας ότι σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή και θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαφοροποιήσουν τη μουσική τους από την αμερικάνικη hip-hop)
  Οι Active Member δημιουργήθηκαν στις 20 Ιουνίου του 1992 αμέσως μετά την συναυλία των Public Enemy στο Κατράκειο από τον B.D. Foxmoor μαζί με τον DJ MCD (Δημήτρης Κρητικός). Την επόμενη χρονιά ο B.D. Foxmoor δημιούργησε την Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον 1o ελληνικό hip-hop δίσκο, το ντεμπούτο των Active Member με τίτλο "Διαμαρτυρία". Ηχογραφήθηκε από τον B.D. Foxmoor χωρίς να έχει ιδιαίτερα τεχνικά μέσα και καθόλου ακαδημαïκές μουσικές γνώσεις. Μέσα στο 1993 εισχώρησαν στο συγκρότημα ο Xray (Νικήτας Κλιντ) και ο Real D (Δημήτρης Κωνσταντόπουλος) με τον B.D. Foxmoor να συγκεντρώνει και να οργανώνει έναν πυρήνα ανθρώπων, τους Radicals, για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια, καθώς εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο δεν ήταν κάτι συνηθισμένο στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας. 
Συνεχίζοντας για άλλη μία μέρα... ελληνικά, ένα πολύ γνωστό  τραγούδι από τους Active Member. 
Actibe Member - "'Ακου μάνα" 

άρθρο downtime με πληροφορίες από el.wikipedia.org και  Active Member ομάδα στο FB
video: youtube.com
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...