Συνέβη τότε στις 8 Σεπτεμβρίου


γεννήθηκαν οι:

1157 - Ριχάρδος Α' ο Λεοντόκαρδος.
1474 - Λοντοβίκο Αριόστο, Ιταλός ποιητής.
1830- Φρεντερίκ Μιστράλ, Γάλλος ποιητής, τιμημένος με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας (1904)
1841 - Αντονίν Ντβόρζακ, Τσέχος συνθέτης.
1914 - Δημήτριος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

1925 - Ο Πίτερ Σέλλερς ήταν ένας από τους πιο διάσημους Βρετανούς κωμικούς. Έγινε γνωστός στη δεκαετία του '60, ιδιαίτερα για το ρόλο του «Επιθεωρητή Κλουζώ», στη σειρά ταινιών "Ροζ Πάνθηρας". Το 1955 άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο, κάνοντας επιτυχία με Βρετανικές κωμωδίες, πιο σημαντική απ' τις οποίες ήταν Το ποντίκι που βρυχάται. Έκανε μεγαλύτερη και διεθνή επιτυχία μετά την εμφάνισή του στην ταινία Ο Ροζ Πάνθηρας το 1963, και στη συνέχειά της του 1964, ενώ την ίδια χρονιά εμφανίστηκε και στη σημαντική κωμωδία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ "Dr. Strangelove", παίζοντας τρεις διαφορετικούς ρόλους. Ακολούθησαν τρεις συνέχειες του Ροζ Πάνθηρα αλλά και άλλες πολύ σημαντικές ταινίες όπως το "Καζίνο Ρουαγιάλ", "Το Πάρτι", "Τα σατανικά κόλπα του Φου Μαντσού" και ο βασικός ρόλος στην ταινία "Being there" του Γέρζι Κοζίνσκι που του χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα. 

1937 - Βίρνα Λίζι, Ιταλίδα ηθοποιός.
1945 - Ρον Πίγκπεν Μακ Κέρναν, μουσικός, μέλος του συγκροτήματος Grateful Dead.

1946 - Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής και των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος του πτυχίου Master of Laws (University College) και διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics and Political Science) και Senior Research Fellow του Πανεπιστημίου Λονδίνου. Διδάσκει Εγκληματολογία και Συγκριτικό Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Reading και διευθύνει το Τμήμα Εγκληματολογικών Μελετών του ίδιου Πανεπιστημίου (Director of Criminal Justice Studies). Έχει διδάξει επίσης στο Bramshill Police College, τo Central London Polytechnic και το London School of Economics. Από το 1993-1998 ήταν επισκέπτης καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Με τη λογοτεχνία ο Ευγένιος Τριβιζάς έχει ασχοληθεί από τα παιδικά του χρόνια. Έχει γράψει πάνω από 100 βιβλία για παιδιά, ένα βιβλίο για ενήλικες (Ο Ερωτευμένος Πυροσβέστης) και πάνω από 20 θεατρικά έργα, μα και λιμπρέτα για όπερες.
Η δικαστική διαμάχη για τη Φρουτοπία
H εταιρεία Coca Cola προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον όρο Φρουτοπία, χωρίς τη συγκατάθεση του συγγραφέα. Η εταιρεία ονόμασε ένα ποτό, με γεύση φρούτων, "FRUTOPIA" και ήδη είχε αρχίσει την παραγωγή του προιόντος, μέχρι που οδηγήθηκε στα δικαστήρια από τον Τριβιζά. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη δικαίωσε το συγγραφέα και έτσι, η Coca Cola δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ονομασία Φρουτοπία.


1947 - Χάλντορ Άσγκριμσον, Πρωθυπουργός της Ισλανδίας (2004-06).
1951 - Νίκος Καρβέλας, Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός.
1966 - Κάρολα, Σουηδέζα τραγουδίστρια και νικήτρια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision (1991).
1972 - Παναγιώτης Στρουμπάκος, Έλληνας δρομέας.
1975 - Ρίτσαρντ Χιουζ, Άγγλος μουσικός, του συγκροτήματος Keane.
1979 - Πινκ , Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ψευδώνυμο της Αλέσια Μουρ.
1980 - Slim Thug, Αμερικανός ράπερ.

πέθαναν οι:

1613- Κάρλο Γκεσουάλντο, Ιταλός συνθέτης και διαβόητος δολοφόνος.
1637- Ρόμπερτ Φλαντ, Άγγλος φυσικός, μυστικιστής και αστρολόγος, γνωστός και ως Robertus de Fluctibus, ο πρώτος που έκανε λόγο για την κυκλοφορία του αίματος.
1645 - Φρανθίσκο ντε Κεβέδο, Ισπανός συγγραφέας.
1761- Μπερνάρ Φόρετ ντε Μπελιντόρ, Γάλλος μηχανικός, που ασχολήθηκε με την υδραυλική.
1774- Αθανάσιος, νεομάρτυρας, απαγχονίζεται από τους Τούρκους στη Θεσσαλονίκη.
1811- Πέτερ Σίμον Πάλας, Γερμανός ζωολόγος, που διατύπωσε μία προχωρημένη για την εποχή του θεωρία για τη δημιουργία των βουνών.
1894- Χέρμαν φον Χέλμχολτς, Γερμανός ιατρός και φυσικός, ο οποίος εφηύρε το οφθαλμοσκόπιο.
1895- Άνταμ Όπελ, Γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων.
1944 - Λέλα Καραγιάννη, Ελληνίδα αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα», εκτελείται από τους Ναζί στο Δαφνί, μαζί με άλλους 71 πατριώτες.
1949 - Ρίχαρντ Στράους, Γερμανός συνθέτης.
1962 - Χέρμαν Στάντιγκερ, βραβευμένος με Νόμπελ (1953) Γερμανός χημικός, που απέδειξε ότι τα πολυμερή είναι μόρια με μεγάλες αλυσίδες.
1965 - Ντόροθι Ντάντριτζ, Αμερικανίδα ηθοποιός, η πρώτη Αφροαμερικανή που προτάθηκε για Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου, για την ερμηνεία της στην ταινία "Κάρμεν Τζόουνς"
1969 - Αλεξάντρα Νταβίντ Νεέλ, Γαλλίδα εξερευνήτρια και συγγραφέας.
1970 - Πέρσι Σπένσερ, Αμερικανός μηχανικός, που εφηύρε τον φούρνο μικροκυμάτων.
1980 - Μορίς Ζενεβουά, Ισπανός συγγραφέας , βιογράφος του Καραμανλή.
1989 - Πολ ΄Αλφρεντ Βάις, Αμερικανός ερευνητής και βιολόγος, αυστριακής καταγωγής, ο οποίος μελέτησε τα νευρικά κύτταρα.
1991 - Άλεξ Νορθ, Αμερικανός συνθέτης, βραβευμένος με Όσκαρ για το σύνολο του έργου του
2000 - Βασίλης Ραφαηλίδης, Έλληνας δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...