793 εκατομμύρια άνθρωποι δεν ξέρουν να διαβάζουν !!!


Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του αναλφαβητισμού καθώς επίσης και αυτά που παρακολουθούμε των τελευταίο καιρό στην εκπαίδευση, με αποκορύφωμα την έλλειψη βιβλίων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς να μας έχει προκαλέσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το μέλλον της παιδείας στη χώρα μας, έχει ενδιαφέρον να παραθέσουμε τα επίσημα στοιχεία της Unesco που αφορούν τον αναλφαβητισμό!!! 
Στην επίσημη ανακοίνωση της, η Unesco ανακοίνωσε χθες ότι περίπου 793 εκατ. ενήλικες στον κόσμο, στην πλειοψηφία τους νεαρά κορίτσια και γυναίκες, δεν ξέρουν να διαβάζουν ούτε να γράφουν.
Διευκρίνισε επίσης ότι σε 11 χώρες ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των ενηλίκων είναι αναλφάβητο. Αυτές είναι: το Μπενίν, την Μπουρκίνα Φάσο, την Αιθιοπία, τη Γκάμπια, τη Γουινέα, την Αϊτή, το Μαλί, το Νίγηρα, τη Σενεγάλη, τη Σιέρα Λεόνε και το Τσαντ.
«Περίπου 67 εκατ. παιδιά σχολικής ηλικίας δεν παρακολουθούν μαθήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 72 εκατ. έφηβοι, που θα πρέπει να φοιτούν στον πρώτο κύκλο της δευτεροβάθμιας, δεν μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην παιδεία», πρόσθεσε η Unesco στην ανακοίνωσή της.

άρθρο downtime με πληροφορίες από newsbeast.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...