Συνέβη τότε στις 28 Σεπτεμβρίου

γεννήθηκαν οι:
1924 - Μαρτσέλλο Μαστρογιάνι, Ιταλός ηθοποιός
1925 - Σέιμουρ Κρέι, ερευνητής, που διακρίθηκε στις έρευνες για την εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών
1925 - Άρνολντ Στανγκ, ηθοποιός
Μπριζίτ Μπαρντό
1934 - Μπριζίτ Μπαρντό. Η Μπριζίτ Μπαρντό, είναι Γαλλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και τραγουδίστρια. Επίσης είναι ένθερμη ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Μπριζίτ Μπαρντό.
Μύθος και σύμβολο του σεξ των δεκαετιών 1950 και 1960, ήταν αστέρι παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας, ηγερία και μούσα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της εποχής. Έμβλημα της γυναικείας χειραφέτησης και της σεξουαλικής απελευθέρωσης, έφερε επανάσταση στα ήθη, περνώντας από γυναίκα-παιδί σε femme fatale, ελεύθερη και προκλητική, ενζενί και ελευθεριάζουσα, σε μια εποχή μεταπολεμική και συντηρητική. Με 48 ταινίες στο ενεργητικό της και περισσότερα από 80 τραγούδια σε 21 έτη καριέρας, η Μπριζίτ Μπαρντό, πασίγνωστη επίσης με τα αρχικά της, BB («Μπεμπέ»), είναι μια από τις γνωστότερες Γαλλίδες καλλιτέχνιδες παγκοσμίως.

1935 - Κοκό Τέιλορ, τραγουδιστής των μπλουζ
1938 - Μπεν Κινγκ, τραγουδιστής («Stand by me»)
1952 - Σίλβια Κριστέλ, ηθοποιός («Εμμανουέλα»)
1952 - Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, προπονητής της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ (1987-87 και 1988-94). Εργάστηκε σε Ηρακλή, ΠΑΟ, Άρη και ΠΑΟΚ
1968 - Ναόμι Γουότς, ηθοποιός
1968 - Μίκα Χακίνεν, άσος της Φόρμουλα Ένα, από τη Φιλανδία


πέθαναν οι:
1875 - Αλεξέι Τολστόι, Ρώσος ποιητής
1895 - Λουί Παστέρ,  γιατρός και χημικός, ο «πατέρας» της μικροβιολογίας, που ανακάλυψε το αντιλυσσικό εμβόλιο και εφηύρε τη διαδικασία της παστερίωσης.
1956 - Γουίλιαμ Έντουαρντ Μπόινγκ, Αμερικανός πρωτοπόρος της αεροπορίας
1994 - Χάρι Σάλτσμαν, παραγωγός της ταινίας «Οργισμένα Νιάτα» και συμπαραγωγός του «Τζέιμς Μποντ»
2003 - Ελία Καζάν, Αμερικανός σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου
2006 - Ελευθέριος Μουζάκης, επιχειρηματίας, γνωστός ως ο «πατέρας της κλωστοϋφαντουργίας», τελευταίος εν ζωή παραδοσιακός κλωστοβιομήχανος. Το 1944 ίδρυσε μία μικρή επιχείρηση, την “ΚΛΩΣΤΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ - ΜΟΥΖΑΚΗΣ”, ενώ το 1952 ανέλαβε την αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση των προϊόντων DMC – Γαλλίας.
περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...