Συνέβη τότε στις 15 Σεπτεμβρίου

γεννήθηκαν οι:
973- Αλ- Μπιρούνι, Άραβας μαθηματικός ο οποίος υπολόγισε την ακτίνα της Γης, στα 6.339,6 χιλιόμετρα
1613 - Φρανσουά ντε Λα Ροσφουκό, Γάλλος αποφθεγματογράφος
1736 - Ζαν Σιλβέν Μπαγί, Γάλλος αστρονόμος

1890 - η Αγκάθα Κρίστι ήταν Αγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Έγραψε επίσης ρομαντικά μυθιστορήματα με το ψευδώνυμο Μαίρη Γουέστμακοτ (Mary Westmacott), αλλά είναι γνωστή κυρίως για τα 80 αστυνομικά της μυθιστορήματα. Η δουλειά της στα μυθιστορήματα αυτά, στα οποία πρωταγωνιστούν οι ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό και Μις Τζέιν Μαρπλ, της έδωσε τον τίτλο της «Βασίλισσας του Εγκλήματος» και την έκανε έναν από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς στην εξέλιξη του λογοτεχνικού αυτού ρεύματος.

1946 - Νόρα Κατσέλη, ηθοποιός και πολιτικός
1946 - Τόμι Λι Τζόουνς, βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός («Ο Φυγάς», «Οι Άνδρες με τα Μαύρα»)
1946 - Όλιβερ Στόουν, Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, βραβευμένος με 2 Όσκαρ («Πλατούν»)
1974 - Τζέιμι Στίβενς, Γερμανός τραγουδιστής και μουσικός της ποπ, από τους πρώτους που πούλησε τα τραγούδια του αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου
1976 - Πολ Τόμσον, ντράμερ από τη Γλασκόβη, μέλος του συγκροτήματος
Franz Ferdinand.

πέθαναν οι:
1875 - Γκιγιόμ Ντισέμ, Γάλλος νευρολόγος, που περιέγραψε πολλές νευρολογικές διαταραχές

Ο ελέφαντας Τζάμπο
1885 - Τζάμπο, διάσημο ελεφαντάκι. Ο Τζάμπο, ήταν ένας διάσημος αφρικανικός ελέφαντας, ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων (εκτιμάται ότι έφτανε τα 4 μέτρα ύψος). Γεννήθηκε στο Γαλλικό Σουδάν το 1861 και οδηγήθηκε στο ζωολογικό κήπο του Παρισιού και το 1865 σε αυτόν του Λονδίνου. Στο Λονδίνο έγινε διάσημος και απέκτησε το όνομά του. Πωλήθηκε στον Π. Τ. Μπάρναμ, έναν ιδιαίτερα δημοφιλή στις ΗΠΑ ιδιοκτήτη τσίρκου, το 1882. Πέθανε στο σιδηροδρομικό σταθμό του St. Thomas, στο Οντάριο του Καναδά, καθώς συνεθλίβη από μια ατμομηχανή, στις 15 Σεπτεμβρίου 1885.
Το 1889, ο Μπάρναμ δώρισε τον ταριχευμένο Τζάμπο στο Πανεπιστήμιο Tufts, όπου ήταν έκθεμα ως την καταστροφή του από πυρκαγιά, το 1975. Οι στάχτες του φυλάσσονται στο γραφείο του αθλητικού διευθυντή του Πανεπιστημίου Ταφτ, όπου είναι μασκότ μέχρι σήμερα.Εξαιτίας του μεγέθους του ελέφαντα αυτού, το όνομα «Τζάμπο» σημαίνει «μεγάλου μεγέθους». Το Boeing 747 είναι γνωστό ως "Jumbo Jet". Επίσης, ένα άγαλμα ελέφαντα στήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ταφτ. Ωστόσο, από λάθος εικονίζει έναν ασιατικό και όχι έναν αφρικανικό ελέφαντα, όπως ήταν ο Τζάμπο.

2004 - Τζόνι Ραμόουν, κιθαρίστας της θρυλικής πανκ μπάντας των Ramones, βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του στο Λος Αντζελες ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο του προστάτη
2006 - Οριάνα Φαλάτσι, Ιταλίδα δημοσιογράφος
2006 - Πάμπλο Σάντος, Μεξικανός ηθοποιός, σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα
2007 - Κόλιν Μακ Ρέι, Σκοτσέζος οδηγός Αγώνων Ράλυ, σκοτώνεται σε συντριβή ελικοπτέρου

περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...