Ειδήσεις σε τίτλους: Από Σεπτέμβρη "τρώμε και πίνουμε αέρα"... αυτός δε φορολογείται!!!



Να το και το καινούργιο. Το διαβάσαμε σήμερα και ... πήραμε αμέσως τις αποφάσεις μας. Από Σεπτέμβρη, καφέ στο σπίτι (ναι,ε; :-( ). Άντε στην καλύτερη, θα πίνουμε ένα καφέ 2 ημέρες. Θα πηγαίνουμε το Σάββατο στο cafe της γειτονιάς μας, είναι ακριβή και η βενζίνη, μη ξεχνιέστε , δεν είμαστε για δρομολόγια και θα γυρνάμε Κυριακή σπίτι... χαλαράααααα, όπως οι φίλοι μας οι Θεσσαλονικείς. 

Διαβάστε ποιες υπηρεσίες ακριβαίνουν από 1η Σεπτεμβρίου: 

Στο συντελεστή 23% προβλέπεται ότι θα μεταταγούν οι
*χυμοί φρούτων και λαχανικών, 
*τα έτοιμα ροφήματα (καφές, το τσάι, η σοκολάτα και τα αεριούχα νερά, φυσικά ή τεχνητά. Αυτό δεν ισχύει για τα μη αεριούχα φυσικά ή τεχνητά μεταλλικά νερά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών τα οποία παραμένουν στο συντελεστή 13%.)


Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες εστίασης στο συντελεστή ΦΠΑ 23% προβλέπεται ότι θα μεταταγούν : 
* η εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών επιχειρήσεων. 
* η τροφοδοσία (catering), όπως διευκρινίζεται, θεωρείται παροχή υπηρεσίας εστίασης , εφόσον αυτή δεν συνίσταται σε απλή παράδοση φαγητού. 
* τα ντελίβερι, 
* οι υπηρεσίες εστίασης που παρέχονται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στα λοιπά καταλύματα, των οποίων οι υπηρεσίες διαμονής φορολογούνται, από την 1/1/2011, με τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6,5%.

 πληροφορίες από athina984.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...