Ειδήσεις σε τίτλους: Από Σεπτέμβρη "τρώμε και πίνουμε αέρα"... αυτός δε φορολογείται!!!Να το και το καινούργιο. Το διαβάσαμε σήμερα και ... πήραμε αμέσως τις αποφάσεις μας. Από Σεπτέμβρη, καφέ στο σπίτι (ναι,ε; :-( ). Άντε στην καλύτερη, θα πίνουμε ένα καφέ 2 ημέρες. Θα πηγαίνουμε το Σάββατο στο cafe της γειτονιάς μας, είναι ακριβή και η βενζίνη, μη ξεχνιέστε , δεν είμαστε για δρομολόγια και θα γυρνάμε Κυριακή σπίτι... χαλαράααααα, όπως οι φίλοι μας οι Θεσσαλονικείς. 

Διαβάστε ποιες υπηρεσίες ακριβαίνουν από 1η Σεπτεμβρίου: 

Στο συντελεστή 23% προβλέπεται ότι θα μεταταγούν οι
*χυμοί φρούτων και λαχανικών, 
*τα έτοιμα ροφήματα (καφές, το τσάι, η σοκολάτα και τα αεριούχα νερά, φυσικά ή τεχνητά. Αυτό δεν ισχύει για τα μη αεριούχα φυσικά ή τεχνητά μεταλλικά νερά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών τα οποία παραμένουν στο συντελεστή 13%.)


Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες εστίασης στο συντελεστή ΦΠΑ 23% προβλέπεται ότι θα μεταταγούν : 
* η εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών επιχειρήσεων. 
* η τροφοδοσία (catering), όπως διευκρινίζεται, θεωρείται παροχή υπηρεσίας εστίασης , εφόσον αυτή δεν συνίσταται σε απλή παράδοση φαγητού. 
* τα ντελίβερι, 
* οι υπηρεσίες εστίασης που παρέχονται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στα λοιπά καταλύματα, των οποίων οι υπηρεσίες διαμονής φορολογούνται, από την 1/1/2011, με τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6,5%.

 πληροφορίες από athina984.gr
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...