Το καλό νέο της ημέρας: Επιτυχής η 1η μεταμοσχευση μήτρας στον κόσμο


Πριν από 1 μήνα περίπου (5 Ιουλίου 2011), είχαμε αναρτήσει εδώ στο Down Time, ένα άρθρο με τίτλο "Η μεταμόσχευση μήτρας είναι πια εφικτή" (δείτε το εδώ ξανά αν θέλετε)
Σε πολύ σύντομο λοιπόν χρονικό διάστημα, έρχεται να μας επιβεβαιώσει η είδηση από την γειτονική Τουρκία , αφού στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Άκντενιζ στην Αττάλεια, Τούρκοι χειρουργοί  κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την πρώτη μεταμόσχευση
μήτρας στον κόσμο.
Ο καθηγητής Ισραφίλ Κιούρτσεπχε, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ακντενιζ, δήλωσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου πως μια ομάδα με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή της πλαστικής χειρουργικής αποκατάστασης, Ομέρ Οζκάν, πραγματοποίησαν τη μεταμόσχευση στην 21χρονη Ντέρια Σ. Τέλος, δήλωσε υπερήφανος που η ομάδα του ήταν η 1η που πραγματοποίησε μία τετοια μεταμόσχευση και επεσήμανε ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής και η ασθενής αναρρώνει με ταχείς ρυθμούς.
πληροφορίες από ethnos.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...