Το καλό νέο της ημέρας: Επιτυχής η 1η μεταμοσχευση μήτρας στον κόσμο


Πριν από 1 μήνα περίπου (5 Ιουλίου 2011), είχαμε αναρτήσει εδώ στο Down Time, ένα άρθρο με τίτλο "Η μεταμόσχευση μήτρας είναι πια εφικτή" (δείτε το εδώ ξανά αν θέλετε)
Σε πολύ σύντομο λοιπόν χρονικό διάστημα, έρχεται να μας επιβεβαιώσει η είδηση από την γειτονική Τουρκία , αφού στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Άκντενιζ στην Αττάλεια, Τούρκοι χειρουργοί  κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την πρώτη μεταμόσχευση
μήτρας στον κόσμο.
Ο καθηγητής Ισραφίλ Κιούρτσεπχε, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ακντενιζ, δήλωσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου πως μια ομάδα με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή της πλαστικής χειρουργικής αποκατάστασης, Ομέρ Οζκάν, πραγματοποίησαν τη μεταμόσχευση στην 21χρονη Ντέρια Σ. Τέλος, δήλωσε υπερήφανος που η ομάδα του ήταν η 1η που πραγματοποίησε μία τετοια μεταμόσχευση και επεσήμανε ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής και η ασθενής αναρρώνει με ταχείς ρυθμούς.
πληροφορίες από ethnos.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Πράγματα που μπορούν να μας χαλαρώσουν, να μας ταξιδέψουν... Είμαι δραστήριο άτομο λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια, τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελισσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με φίλους, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, να πηγαίνω ταξίδια, τα αεροπλάνα... Πολλά απλά πράγματα μου αρέσουν! Αν θέλετε να μοιραστείτε και εσείς κάτι με την παρέα μας, μην διαστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ότι καλό έχουμε... Ελάτε και εσείς μαζί μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...