Ειδήσεις σε τίτλους: Το νησί ... των τυφλών!!!

Όπως φαίνεται η Ζάκυνθος δεν είναι  «Το νησί των ποιητών», αλλά μάλλον «Το Νησί των Τυφλών»!
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας 650  Ζακυνθινοί.  Εάν ανάγουμε, δε, αυτό τον αριθμό στον πληθυσμό της Ζακύνθου, ο οποίος ανέρχεται στις 40.000 περίπου κατοίκους, τότε ο ένας στους 62 ζακυνθινούς δε βλέπει!!
Μάλιστα  η Ζάκυνθος εμφανίζει, αναλογικά με τον πληθυσμό της, το μεγαλύτερο αριθμό τυφλών σε περιοχή όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
 Το ζήτημα αυτό έχει και οικονομική βάση, διότι κάθε χρόνο διατίθενται στο νησί 2.300.000 ευρώ (περίπου 400 ευρώ το μήνα, ανά άτομο) για επιδόματα τυφλότητας, τα οποία εισπράττουν, όπως διαφαίνεται και άτομα που δεν είναι τυφλά…
 Η ιστορία όπως φαίνεται   έχει απασχολήσει και  στο παρελθόν  με επακόλουθο το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, να ενημερώσει τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας για τις «υποψίες» του και να αναθέσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας.
Οι ενέργειες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγής προκαταρκτικής έρευνας.
πηγή: now24.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...