Πίνουν για να καταπολεμήσουν το άγχος


Δύο ποτήρια κρασί είναι η καλύτερη επιλογή , μετά από μία αγχωτική ημέρα στη δουλειά, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ποιοι είναι πιο ''επιρρεπείς'';;; 
Οι άνθρωποι πίνουν για να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά συναισθήματα. Η κατανάλωση κρασιού τους βοηθά να χαλαρώσουν περισσότερο, από ότι θα μπορούσαν αν δαπανούσαν χρόνο με την οικογένεια ή το σύντροφό τους.Σχεδόν τα 2/3 των ενηλίκων, περίπου το 68%, δήλωσε ότι η κορυφαία επιλογή μετά από μία αγχωτική ημέρα στη δουλειά, είναι ένα ποτήρι κρασί. Η δημοσκόπηση έδειξε ότι καταναλώνουν έως και τέσσερα ποτά σε ένα τυπικό απόγευμα στο σπίτι. Με ποσοστό που αγγίζει το 75%, οι γυναίκες έρχονται πρώτες σε κατανάλωση. Πίνουν, σχεδόν, το διπλάσιο της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.Από τους 825 ενήλικες που ρωτήθηκαν, το ένα τέταρτο αισθάνεται ότι πίνει πολύ, τουλάχιστον δύο φορές κάθε εβδομάδα. Η Donna Dawson, ψυχολόγος που ειδικεύεται στην προσωπικότητα και τη συμπεριφορά, δηλώνει ''ο ανθρώπινος εγκέφαλος κάνει διεργασίες ώστε να βρει τρόπους να δικαιολογήσει την κατανάλωση αλκοόλ''. "Ένα παράδειγμα αυτού είναι ένα ή δύο ποτά στο σπίτι μετά τη δουλειά ως ένας τρόπος για να χαλαρώσετε από το άγχος. Σε αυτό το σενάριο, ο εγκέφαλος έχει αποφασίσει ότι το άγχος είναι ''κακό'' και το αλκοόλ, που διώχνει το άγχος, είναι ''καλό''. ''Έτσι, στο τέλος της ημέρας γνωρίζουν ότι το τρίτο και το τέταρτο ποτήρι δεν είναι πραγματικά αναγκαίο. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι η υπερβολική και συστηματική κατανάλωση αλκοόλ έχει τα αντίθετα αποτελέσματα'' προσθέτει η ίδια.


Ε ναι , μη το παρακάνουμε!!!!
downtime

πληροφορίες από news247.gr και φώτο από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...