Πίνουν για να καταπολεμήσουν το άγχος


Δύο ποτήρια κρασί είναι η καλύτερη επιλογή , μετά από μία αγχωτική ημέρα στη δουλειά, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ποιοι είναι πιο ''επιρρεπείς'';;; 
Οι άνθρωποι πίνουν για να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά συναισθήματα. Η κατανάλωση κρασιού τους βοηθά να χαλαρώσουν περισσότερο, από ότι θα μπορούσαν αν δαπανούσαν χρόνο με την οικογένεια ή το σύντροφό τους.Σχεδόν τα 2/3 των ενηλίκων, περίπου το 68%, δήλωσε ότι η κορυφαία επιλογή μετά από μία αγχωτική ημέρα στη δουλειά, είναι ένα ποτήρι κρασί. Η δημοσκόπηση έδειξε ότι καταναλώνουν έως και τέσσερα ποτά σε ένα τυπικό απόγευμα στο σπίτι. Με ποσοστό που αγγίζει το 75%, οι γυναίκες έρχονται πρώτες σε κατανάλωση. Πίνουν, σχεδόν, το διπλάσιο της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.Από τους 825 ενήλικες που ρωτήθηκαν, το ένα τέταρτο αισθάνεται ότι πίνει πολύ, τουλάχιστον δύο φορές κάθε εβδομάδα. Η Donna Dawson, ψυχολόγος που ειδικεύεται στην προσωπικότητα και τη συμπεριφορά, δηλώνει ''ο ανθρώπινος εγκέφαλος κάνει διεργασίες ώστε να βρει τρόπους να δικαιολογήσει την κατανάλωση αλκοόλ''. "Ένα παράδειγμα αυτού είναι ένα ή δύο ποτά στο σπίτι μετά τη δουλειά ως ένας τρόπος για να χαλαρώσετε από το άγχος. Σε αυτό το σενάριο, ο εγκέφαλος έχει αποφασίσει ότι το άγχος είναι ''κακό'' και το αλκοόλ, που διώχνει το άγχος, είναι ''καλό''. ''Έτσι, στο τέλος της ημέρας γνωρίζουν ότι το τρίτο και το τέταρτο ποτήρι δεν είναι πραγματικά αναγκαίο. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι η υπερβολική και συστηματική κατανάλωση αλκοόλ έχει τα αντίθετα αποτελέσματα'' προσθέτει η ίδια.


Ε ναι , μη το παρακάνουμε!!!!
downtime

πληροφορίες από news247.gr και φώτο από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...