Νέοι: Κολλημένοι με τα κινητά (έρευνα)

Οι νέοι είναι πλέον τόσο «κολλημένοι» με τα κινητά τους, ώστε πρόθυμα θα εγκατέλειπαν άλλες απολαύσεις, όπως ο καφές, το ποτό και οι σοκολάτες, το σεξ , προκειμένου να μην τα στερηθούν! Επιπλέον, ο ένας στους δύο δεν μπορεί να κοιμηθεί δίχως το κινητό δίπλα του – με το σχετικό ποσοστό σε όσους διαθέτουν smartphone να είναι… 66%! Αυτά είναι μερικά από τα απρόσμενα ευρήματα μιας δημοσκόπησης που δόθηκε στη
δημοσιότητα και πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, μεταξύ 514 εθελοντών ηλικίας άνω των 16 ετών. Οι εθελοντές κλήθηκαν μεταξύ άλλων να διαλέξουν εάν θα προτιμούσαν μία εβδομάδα χωρίς το κινητό τους ή μία εβδομάδα χωρίς άλλες απολαύσεις της ζωής. Οι απαντήσεις τους ήταν πραγματικά εκπληκτικές:
* Ο ένας στους τρεις θα προτιμούσε να κόψει το σεξ, παρά το κινητό του - με το 70% όσων έκαναν αυτή την επιλογή να είναι νεαρές γυναίκες.


* Το 55% είπαν πως θα προτιμούσαν να μην πιουν καφέ, αναψυκτικό τύπου κόλα, τσάι και οτιδήποτε άλλο περιέχει καφεΐνη, αντί να στερηθούν το κινητό τους.
* Το 63% είπαν πως προτιμούν να κόψουν την σοκολάτα.
* Το 70% είπαν πως προτιμούν να μην πιουν αλκοόλ.Ακόμα και χωρίς… παπούτσια δήλωσε πως προτιμά να περπατάει επί μία εβδομάδα το 20% των ερωτηθέντων, παρά να στερηθεί το κινητό του!

«Κολλημένοι» με τα iPhone 
Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμη πως οι χρήστες iPhone είναι πολύ πιο «κολλημένοι» με τα κινητά τους απ’ ό,τι οι χρήστες απλών κινητών, Android ή BlackBerry. Όχι μόνο δήλωσαν πολύ πιο πρόθυμοι να μείνουν μακριά από «το άλλο τους μισό» προκειμένου να κρατήσουν το κινητό τους, αλλά το 83% από αυτούς είπαν πως κατά την άποψή τους όσοι διαθέτουν iPhone είναι πιο… ελκυστικοί και ό,τι πρέπει για σχέση! Το αντίστοιχο ποσοστό στους χρήστες Android ήταν 70%, ενώ στους χρήστες BlackBerry48%. Επιπλέον, οι χρήστες των iPhone ήταν αυτοί που περισσότερο απ’ όλους δήλωσαν πως κάλλιο να θυσιάσουν τα… παπούτσια τους παρά το κινητό τους (το 43% θα προτιμούσαν να προτιμούν ξυπόλητοι, έναντι του 27% των χρηστών Android και το 25% των χρηστών BlackBerry). Ακόμα και την… οδοντόβουρτσά τους θα θυσίαζαν πιο πρόθυμα απ’ όλους: το 40% είπαν καλύτερα να κυκλοφορούν με άπλυτο στόμα μια εβδομάδα παρά δίχως το iPhone, όταν σε όλους τους άλλους χρήστες το ίδιο είπε το 22%.Την δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρεία TeleNavInc. που εξειδικεύεται στην παροχή τεχνολογικών υπηρεσιών για την κινητή τηλεφωνία.
tanea.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...