Αξίζει να πας: Τυνησία ( Αφρική )

  Η Τυνησία είναι μία χώρα γεμάτη ιστορία, παλαιότερη αλλά και ... σύγχρονη!!! Η ιστορία της είναι πάρα πολύ πλούσια και χάνετε στα βάθη των αιώνων μέχρι και το σήμερα!!! Αρκετοί πέρασαν μία βόλτα από την όμορφη χώρα της Αφρικής!!! Φοίνικες,  Ρωμαίοι , Τούρκοι !!!
Το δικό μας ταξίδι έγινε επί προεδρίας του Μπεν Αλί πολύ πριν η χώρα στιγματιστεί από βίαια επεισόδια!!! Ο Μπεν Αλί ήταν αυτός που διαδέχτηκε τον Χαμπίμπ Μπουργκίμπα στην προεδρία της Τυνησίας... μέχρι πρότινος. 

Μαυσωλείο του Μπουργκίμπα

Γεωγραφικά βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της Αφρικής και συνδυάζει το τουριστικό βόρειο τμήμα της και τα εκπληκτικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα με την αχανή έρημο της Σαχάρας στο νότο. Η πρωτεύουσα της είναι η Τύνιδα, στην οποία βρίσκεται και η Μεδίνα (αγορά). Από την Τύνιδα και την πανάρχαιη Καρχηδόνα μέχρι την Τοζέρ, την πρωτεύουσα των Οάσεων, τη Ματμάτα, τη Σους και την κοσμοπολίτικη Χαμαμέτ, η χώρα των Βερβερίνων και των Βεδουίνων παραμένει ανοικτή στον επισκέπτη για εξερεύνηση. 
Έρημος και οάσεις και θα σας εντυπωσιάσουν!!! Αν είστε στην έρημο και δείτε θάλασσα μπροστά σας , μη φοβηθείτε ότι "τα χάσατε"... αντικατοπτρισμός είναι!!! 
  Μη ξεχάσετε όταν πάτε να δείτε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο Ελ-Τζεμ . Θεωρείται το "μικρό κολοσσαίο" της Τυνησίας. 
Κάδος απορριμμάτων στη Μεδίνα

Τύνιδα

Οι "Κυκλάδες" της Τυνησίας
Σιντί Μπου ΣαΐντΣιντί Μπου Σαΐντ
Αναψυκτικά σε καφενείο


Ψηφιδωτά - Μουσείο Μπαρντό

Τέλος , μία βόλτα στην έρημο με τα τζιπ , θα σας κάνει να νιώσετε πάλι παιδιά, γιατί στους οδηγούς αρέσει να σκαρφαλώνουν στους αμμόλοφους και έπειτα να αφήνουν το αμάξι να γλιστράάάει σε απότομες, κατηφόρες, σχηματίζοντας σχεδόν ορθή γωνία με την άμμο!!! Α!ξέχασα να σας πω, ότι θα δείτε και τα εγκατελελειμμένα σκηνικά όπου γυρίστηκε η ταινία "Ο πόλεμος των άστρων" :)) 
  Τέλος, γιατί αν συνεχίσω δε ξέρω πότε θα σταματήσω, μία επίσκεψη στις τρώγλες ( σπίτια μέσα σε βράχους)  θα σας εντυπωσιάσει για τη λιτότητα που περιβάλει τη ζωή αυτών των ανθρώπων. 
  Ο κόσμος στην Τυνησία είναι πολύ φιλικός!!! Με τους εμπόρους όμως θέλει τακτική. Μη ξεχάσετε ποτέ να τους κάνετε παζάρι!!! Έτσι έχουν μάθει, δε θα παρεξηγήσουν!!! Παζάρι λοιπόν και μάλιστα να ρίχνετε πολύ την τιμή!!! Θυμηθείτε το... 
Καλά να περάσετε...

Έρημος Σαχάρα

έρημος Σαχάρα

Όαση

Τρώγλες


άρθρο - φώτο downtime
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...