Τέλος σε διαδικτυακές φιλίες μεταξύ καθηγητών και μαθητών

Τέρμα στις ανησυχίες των γονέων που δεν ξέρουν τι κάνουν και με ποιους συνομιλούν τα βλαστάρια τους μέσω σελίδων του Διαδικτύου και ειδικά αυτής του Facebook βάζει ένας νέος νόμος στην πολιτεία του Μιζούρι στην Αμερική.
Σύμφωνα με την καινούρια νομοθεσία, μαθητές και καθηγητές απαγορεύεται να «γίνονται φίλοι» στον γνωστό ιστότοπο ενώ θα εξαιρούνται συνομιλίες τους σε άλλες σελίδες και μόνον για επικοινωνία σχετική με τα μαθήματα και τις ενδοσχολικές τους
σχέσεις.
Ο νόμος, στον οποίο γίνονται σαφείς αναφορές για την ιστοσελίδα του Facebook, έχει ονομαστεί Facebook Law, ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο και είναι κείμενο 35 σελίδων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται εντός του, κανείς καθηγητής δεν επιτρέπεται να συνάπτει διαδικτυακούς δεσμούς με νυν ή πρώην μαθητές σου μέσω σελίδων που είναι άσχετες με το σχολείο και τα μαθήματα.
Η γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Τζέιν Κανινγκχαμ που τάχθηκε υπέρ της ψήφισής του, είπε στην HuffPost ότι κύριος στόχος είναι να μην επιτρέπεται σε καθηγητές που έχουν παρενοχλήσει σεξουαλικά μαθητές, να μεταφέρονται σε κάποιο άλλο σχολείο της ίδιας πολιτείας με την πιθανότητα να καταφέρουν να βλάψουν κι άλλα παιδιά.
Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι είναι κρίμα ένας μαθητής να «παλεύει» να μελετήσει, να βλέπει ότι ο καθηγητής του είναι online, αλλά να μην μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί του –μέσω «στιγμιαίου μηνύματος» (ΙΜ).
Ειδικοί αναφέρουν ότι δεν χρειάζονται απαγορεύσεις, αλλά σωστή χρήση του μέσου –παράθυρα συνομιλιών του Facebook- που έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει πολύ στην επικοινωνία διδασκόντων-διδασκομένων.
Όμως, οι ανησυχίες για την ισορροπημένη χρήση του είναι ευσταθείς. Μία μελέτη δημοσιογράφων του Associated Press, το 2007, ανέδειξε 2.500 περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητές, σχολικούς ψυχολόγους και άλλους υπαλλήλους σχολείων προς μαθητές σε διάστημα πέντε ετών σε 50 πολιτείες.
πηγή : inews.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...