Μαδαγασκάρη : Δείτε τα Adansonia, τα "ανάποδα δέντρα" !!!

Πολύ όμορφο τοπίο!!! Μερικές φορές δε βάζει ο νους σου ότι μπορεί να υπάρχουν τέτοια φυσικής ομορφιάς μέρη πάνω στη γη. Κι όμως υπάρχουν. Αυτό τουλάχιστον υπάρχει στα σίγουρα και βρίσκεται στη Μαδαγασκάρη!!! 

Τα περίεργα αυτά δέντρα που μοιάζουν να έχουν μεγαλώσει ανάποδα, με τις ρίζες προς τα πάνω ,ανήκουν στο γένος των Adansonia. Τα Adansonia είναι ένα γένος από οκτώ είδη των δένδρων, τα έξι προέρχονται από τη Μαδαγασκάρη , άλλο ένα στην ηπειρωτική Αφρική και την Αραβική Χερσόνησο και ένα στην Αυστραλία. Μια τυπική κοινή ονομασία Baobab . Άλλα κοινά ονόματα είναι τα: "boab", "boaboa", "δέντρο μπουκάλι" (bottle tree), "ανάποδο δέντρο", και "Το δέντρο του ψωμιού της μαϊμού" (monkey bread tree). Η γενική ονομασία του τιμά τον Michel Adanson , γάλλος φυσιολάτρης και εξερευνητής που περιέγραψε το Adansonia digitata. Τα Adansonias φθάνουν σε ύψος από 5 έως 30 μέτρα (16 έως 98 πόδια) και έχουν διάμετρο κορμού από 7 έως 11 μέτρα (23 έως 36 πόδια). Το Glencoe Baobab , ένα αφρικανικό είδος Baobab στην επαρχία Limpopo της Νότιας Αφρικής , συχνά θεωρείται το μεγαλύτερο παράδειγμα ζωντανού baobab. Mέχρι και τα τελευταία χρόνια είχε μια περιφέρεια από 47 μέτρα (154 πόδια).  Η διάμετρός του υπολογίζεται σε περίπου 15,9 μέτρα (52 πόδια). Μερικά φημισμένα  baobabs μπορεί να είναι πολλών χιλιάδων ετών, κάτι όμως που είναι δύσκολο να εξακριβωθεί, αφού το ξύλο τους δεν παράγει τους ετήσιους κύκλους ανάπτυξης .
Λεωφόρος ή "Alley των Baobabs"
Η Λεωφόρος ή "Alley των Baobabs" είναι μια εξέχουσα ομάδα δέντρων Baobab που ευθυγραμμίζουν το χωματόδρομο ανάμεσα στη Morondava και στη Belon'i Tsiribihina στην περιοχή Menabe, στη δυτική Μαδαγασκάρη . Το εντυπωσιακό τοπίο της "εκλύει" τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, καθιστώντας το ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της περιοχής. 
Ηλιοβασίλεμα στη λεωφόρο των Baobab

άρθρο downtime με πληροφορίες και φώτο από en.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...