Κέρδισε $500 βρίσκοντας τα bugs στο Facebook

Από την περασμένη Παρασκευή, η Facebook έχει ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα που επιβραβεύβει την ανίχνευση και αναφορά “τρυπών” στο σύστημα ασφαλείας της. Η αμοιβή ξεκινάει από τα $500 χωρίς να υπάρχει όριο προς τα πάνω!
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να συμφωνήσουν με την πολιτική της Facebook (Facebook Responsible Disclosure Policy), η οποία ορίζει ότι δε θα δημοσιοποιήσουν ή θα μοιραστούν με κάποιον τρίτο τα ευρήματα τους, τουλάχιστον μέχρι να διορθωθεί το bug.
Επιπλέον, όπως είναι λογικό,  μόνο ο πρώτος επιβραβεύεται για κάθε σφάλμα.
Περιορισμός, όμως, υπάρχει και στη φύση των bugs, αφού στο πρόγραμμα επιβράβευσης περιλαμβάνονται μόνο αυτά που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών. Bugs σε third-party εφαρμογές και ιστοσελίδες του Facebook καθώς και σφάλματα τύπου DoS και spam αποκλείονται.
Όπως φαίνεται, η Facebook αποφάσισε να υιοθετήσει την τακτική που ακολουθούν εδώ και καιρό οι Google και Microsoft, χωρίς μάλιστα να χώσει το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google προσφέρει $3.133 για αναφορές σφαλμάτων, ενώ η αμοιβή της Microsoft μπορεί να αγγίξει τις $250.000! (Σχετικό άρθρο για τη Microsoft,  δείτε εδώ)

πηγή: teckgear.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...