Συνέβη τότε στις 23 Αυγούστου


γεννήθηκαν οι:
1741 - Ζαν Φρανσουά κόμης ντε Λα Περούζ, Γάλλος θαλασσοπόρος και εξερευνητής. H  ημερομηνία του θανάτου του δε θα γίνει ποτέ γνωστή, καθώς χάθηκε έπειτα από ναυάγιο στην Πολυνησία, το 1788.

1754 - Λουδοβίκος ΙΣΤ', βασιλιάς της Γαλλίας.
1852 - Άρνολντ Τόυνμπη, Βρετανός οικονομολόγος και κοινωνικός μεταρρυθμιστής.

Ελευθέριος Βενιζέλος
1864 - Ελευθέριος Βενιζέλος, Έλληνας πολιτικός. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς της νεότερης Ελλάδας και αναμφισβήτητα ο κορυφαίος πρωθυπουργός της, με τα σημαντικότερα επιτεύγματα στον τομέα κυρίως της εξωτερικής πολιτικής και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Διπλασίασε τα εδαφικά σύνορα της Ελλάδος, πρωταγωνίστησε στην αυτονομία της Κρητικής Πολιτείας και την οριστική ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, συνέβαλε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, του μεγαλύτερου τμήματος της Ηπείρου, των νησιών του Αιγαίου και στην οργάνωση της χώρας στα πρότυπα αστικού κράτους διατελώντας πολλές φορές πρωθυπουργός. Υπήρξε επίσης ο άνθρωπος που έστω για λίγο υλοποίησε ένα ασύλληπτο όνειρο των Ελλήνων, τη σύνδεση με τις πατρογονικές εστίες της Μικρασίας, με την προσωρινή κατοχή της Σμύρνης κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία. Πέθανε στο Παρίσι στις 18 Μαρτίου 1936.

1949 - Κατιάνα Μπαλανίκα, Ελληνίδα ηθοποιός.
1950 - Ρόζα Οτουνμπάγεβα, πρόεδρος της Κιργιζίας (2010-).
1964 - Μάκης Βορίδης, Έλληνας πολιτικός.

πέθαναν οι:
1305 - Γουίλιαμ Γουάλας, Σκωτσέζος πατριώτης

Ροδόλφος Βαλεντίνος
1806 - Σαρλ Ογκουστίν ντε Κουλόμπ, Γάλλος μαθηματικός και φυσικός. Η πιο σημαντική μελέτη του, αφορούσε τους τομείς της ηλεκτροστατικής και του μαγνητισμού. Για να κάνει πειράματα χρησιμοποίησε το στροφικό εκκρεμές, το οποίο επινόησε ο ίδιος. 

1926 - Ροδόλφος Βαλεντίνο, Ιταλός ηθοποιός. Θεωρήθηκε σύμβολο του σεξ τη δεκαετία του '20 . Ο Βαλεντίνο ήταν γνωστός ώς ο "Λατίνος Εραστής". Αιφνίδιο θάνατο του σε ηλικία 31 ετών προκάλεσε μαζική υστερία στις γυναίκες οπαδούς του. Αν και δεν είναι οι ταινίες του ευρέως γνωστές σήμερα, το όνομά του εξακολουθεί να είναι!!!

πληροφορίες από ελληνική και αγγλική έκδοση wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...