Αξίζει να πας... Σκιάθο (Σποράδες)

Το Σαββατοκύριακο καταφθάνει και πάλι, το καλοκαίρι μπορεί σιγά-σιγά να τελειώνει, αλλά εμείς δε πτοούμαστε!!! Έχουμε μπροστά μας ολόκληρο Σεπτέμβρη!!! Θα συνεχίσουμε λοιπόν ακάθεκτοι τη στήλη "Αξίζει να πάς" και για σήμερα έχουμε ... ΣΚΙΑΘΟ!!! Ας μεταφερθούμε λοιπόν βόρεια και ας γνωρίσουμε το πανέμορφο νησί των Σποράδων.   
Το νησί της Σκιάθου είναι το πιο κοντινό στη στεριά από τα νησιά των Σποράδων. Απέχει 41 ναυτ. μίλια από την πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, τον Βόλο και μόλις 2,4 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου. Η έκταση του νησιού είναι 48 τ.χλμ.

(κλικ πάνω στις φωτο για να δείτε το πλήρες μέγεθος)  Η Σκιάθος διαθέτει πλούσια βλάστηση και πολλές παραλίες με πιο γνωστές τις Κουκουναριές, την Μπανάνα, τη Μικρή και Μεγάλη Ασέληνο, τη Μεγάλη Άμμο, τα Λαλάρια κ.α.  Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται άψογα διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που γεννήθηκε και έζησε στο νησί.
Στο λιμάνι της πόλης υπάρχει και το Μπούρτζι μικρή χερσόνησος που το χωρίζει στα δύο.
Στο νησί υπάρχουν και πολλές παλιές εκκλησίες και μοναστήρια. Αναφέρονται επτά μοναστήρια.
Ένα πολύ όμορφο μέρος, με αρκετό τουρισμό, με πολύ όμορφες παραλίες και γεμάτο πράσινο. Το πολύ γνωστό νησί των Σποράδων, το προτιμούν ιδιαιτέρως οι Έλληνες!!! Η πρόσβαση σε αυτό, από ότι γνωρίζουμε, μπορεί να γίνει είτε ακτοπλοϊκώς μέσω Βόλου, Θεσσαλονίκης, Αγίου Κωνσταντίνου , είτε αεροπορικώς από Αθήνα. Όπως και να πας πάντως, αξίζει να πας... 


τις φωτογραφίες μας τις παραχώρησε η christina. Ευχαριστούμε!!!
άρθρο downtime με πληροφορίες από el.wikipedia.org και visit-sporades.gr
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...