Το καλό νέο της ημέρας: 15 λεπτά άσκηση προσθέτουν 3 χρόνια ζωή


Η άσκηση βελτιώνει το προσδοκώμενο ζωής σε αντίθεση με την τηλεόραση που το μειώνει!!!
Δεκαπέντε (15) λεπτά καθημερινής άσκησης μπορούν να αυξήσουν το προσδοκώμενο επιβίωσης κατά 3 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά 14%, όπως υποδεικνύει έρευνα από την Ταϊβάν.
   Ειδικοί δήλωσαν στο περιοδικό ‘Lancet’ ότι είναι η μικρότερη ποσότητα δραστηριότητας που ένας ενήλικας μπορεί να κάνει για να ωφεληθεί. Η έρευνα βασίστηκε σε περισσότερους από 400.000 ανθρώπους και έδειξε ότι 15 λεπτά την ημέρα ή 90 την εβδομάδα, μέτριας άσκησης, όπως έντονο περπάτημα, μπορούν να επιμηκύνουν τη ζωή κατά 3 χρόνια. Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, οι
άνθρωποι που ξεκινούν να αθλούνται 15 λεπτά την ημέρα στην πορεία αυξάνουν το χρόνο, με ακόμα περισσότερα ευεγερτικά οφέλη για την υγεία.
Ταυτόχρονα, άλλη έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘British Journal of Sports Medicine’ υποδεικνύει ότι ο καθιστικός τρόπος ζωής με 6 ώρες τηλεόραση την ημέρα μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης κατά 5 χρόνια.
Αξίζει να ρωτήσω, τι να διαλέξω;;;

downtime με πληροφορίες από iatronet.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...