Το καλό νέο της ημέρας: 15 λεπτά άσκηση προσθέτουν 3 χρόνια ζωή


Η άσκηση βελτιώνει το προσδοκώμενο ζωής σε αντίθεση με την τηλεόραση που το μειώνει!!!
Δεκαπέντε (15) λεπτά καθημερινής άσκησης μπορούν να αυξήσουν το προσδοκώμενο επιβίωσης κατά 3 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά 14%, όπως υποδεικνύει έρευνα από την Ταϊβάν.
   Ειδικοί δήλωσαν στο περιοδικό ‘Lancet’ ότι είναι η μικρότερη ποσότητα δραστηριότητας που ένας ενήλικας μπορεί να κάνει για να ωφεληθεί. Η έρευνα βασίστηκε σε περισσότερους από 400.000 ανθρώπους και έδειξε ότι 15 λεπτά την ημέρα ή 90 την εβδομάδα, μέτριας άσκησης, όπως έντονο περπάτημα, μπορούν να επιμηκύνουν τη ζωή κατά 3 χρόνια. Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, οι
άνθρωποι που ξεκινούν να αθλούνται 15 λεπτά την ημέρα στην πορεία αυξάνουν το χρόνο, με ακόμα περισσότερα ευεγερτικά οφέλη για την υγεία.
Ταυτόχρονα, άλλη έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘British Journal of Sports Medicine’ υποδεικνύει ότι ο καθιστικός τρόπος ζωής με 6 ώρες τηλεόραση την ημέρα μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης κατά 5 χρόνια.
Αξίζει να ρωτήσω, τι να διαλέξω;;;

downtime με πληροφορίες από iatronet.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...