Συνέβη τότε στις 13 Αυγούστου



*Σαν σήμερα το 2004, ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας και διήρκεσαν από τις 13 Αυγούστου έως τις 29 Αυγούστου 2004. Συμμετείχαν περίπου 10.500 αθλητές μαζί με 5.500 προπονητές και συνοδούς από 202 χώρες. Υπήρξαν συνολικά 301 τελετές απονομής μεταλλίων από 28 διαφορετικά αθλήματα.
Στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών έλαβε χώρα ένας μεγάλος αριθμός αθλημάτων, ενώ τα υπόλοιπα διεξήχθησαν στα προάστια της πόλης αλλά και στην Αττική. Το ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου έγινε στις πόλεις: Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο.
Από τους αθλητές ξεχώρισαν, ο Μάικλ Φέλπς στην κολύμβηση, η Γερμανίδα Μπριγκίτε Φίσερ στο κανόε/καγιάκ και ο Μαροκινός, Χισαμ Ελ Γκερούζ.



*1422 γεννήθηκε ο Γουίλιαμ Κάξτον, Βρετανός τυπογράφος

Άλφρεντ Χίτσκοκ
*1899 γεννήθηκε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, Βρετανός σκηνοθέτης.  Γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1899 στο Ιστ Εντ του Λονδίνου και πέθανε στις 29 Απριλίου 1980 στο Λος Άντζελες. Η  μεγαλύτερη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του ήταν με την ταινία Ψυχώ. Είναι χαρακτηριστικό σε όλες σχεδόν τις ταινίες του Χίτσκοκ, η εμφάνιση που κάνει ο ίδιος ο Χίτσκοκ σε ρόλους κομπάρσου. Ο όρος στα αγγλικά είναι cameo appearence. Επίσης, προτιμούσε πάντα ξανθές πρωταγωνίστριες για τις ταινίες του. Οι πιο διάσημες ηθοποιοί που σκηνοθέτησε ήταν η Τζόαν Φοντέιν, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, η Μάρλεν Ντίτριχ, η Γκρέις Κέλι, η Κιμ Νόβακ, η Τζάνετ Λι, η Εύα Μαρί Σεντ, η Βέρα Μάιλς και η Τίπι Χέντρεν.


*1912 γεννήθηκε ο Σαλβατόρ Λούρια, Ιταλοαμερικανός βιολόγος και νομπελίστας
*1913 γεννήθηκε ο Μακάριος, αρχιεπίσκοπος και πρόεδρος της Κύπρου
*1918 γεννήθηκε ο Φρέντερικ Σάνγκερ, Άγγλος χημικός και νομπελίστας
*1919 γεννήθηκε ο Τζορτζ Σίρινγκ, Άγγλος τζαζ μουσικός
*1926 γεννήθηκε ο Φιντέλ Κάστρο, ηγέτης της Κούβας
*1952 γεννήθηκε ο Χερμπ Ριτς, Αμερικανός φωτογράφος
*1967 γεννήθηκε η Αμελί Νοτόμπ, Βελγίδα συγγραφέας
*1971 γεννήθηκε ο Μόριτς Μπλάιμπτροϊ, Γερμανός ηθοποιός

*1755 πέθανε ο Φρανσέσκο Ντουράντε, Ιταλός μουσουργός

Η Ελευθερία οδηγεί τον Λαό - Ευγένιος Ντελακρουά
*1863 πέθανε ο Ευγένιος Ντελακρουά. Ήταν μεγάλος Γάλλος ρομαντικός ζωγράφος του 19ου αιώνα, που επηρέασε την ζωγραφική συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του Εμπνεύστηκε από ιστορικά γεγονότα όπως η Ελληνική και η Γαλλική Επανάσταση, καθώς και από ένα ταξίδι του στο Μαρόκο. Γνωστοί πίνακες του ήταν : "Η ελευθερία οδηγεί το λαό¨, "Σφαγή στη Χίο", "Η βάρκα του Δάντη" και άλλα. Δεξιά βλέπετε έναν από τους πιο διάσημους πίνακές του...ιμπρεσιονισμού. 




*1910 πέθανε ο Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, Αγγλίδα νοσοκόμα, «Ο άγγελος των πληγωμένων» του πολέμου της Κριμαίας
*1912 πέθανε ο Ζιλ Μασνέ, Γάλλος μουσουργός
*1946 πέθανε ο Χ. Τζ. Ουέλς, Βρετανός συγγραφέας
*1984 πέθανε ο Τίγκραν Πετροσιάν, Ρωσο-αμερικανός σκακιστής
*1989 πέθανε ο Τιμ Ρίτσμοντ, Αμερικανός οδηγός αγώνων


άρθρο Down Time πληροφορίες από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...