Κάρτα διάγνωσης του AIDS σε μέγεθος πιστωτικής!!!


Έχει το μέγεθος πιστωτικής και οι επιστήμονες με μια μικρή φορητή συσκευή μπορούν με ακρίβεια σχεδόν 100% να κάνουν τη διάγνωση
Οι επιστήμονες τη χαρακτηρίζουν ως μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στη μάχη κατά του HIV και του AIDS
Χιλιάδες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο στην πόλη Kigali και τα αποτελέσματα είχαν 95%
ακρίβεια για το HIV και 76% για τη σύφιλη.
Η πλαστική αυτή συσκευή, κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ και αναπτύχθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου Columbia στην Νέα Υόρκη. Αξιοσημείωτο είναι και το κόστος κατασκευής της, το οποίο είναι μόλις 1 δολάριο.
Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Samuel Sia, δήλωσε πως η βασική ιδέα είναι να δημιουργήσουν μία ευρείας γκάμας διαγνωστικές εξετάσεις, προσιτές σε όλους τους ασθενείς, σε οποιοδήποτε σημείο στον πλανήτη, δίχως να είναι απαραίτητη η παρουσία τους σε νοσοκομείο, δίνοντας αίμα και περιμένοντας μέρες για τα αποτελέσματα.
Η mChip χρησιμοποιεί ένα οπτικό σύστημα για να «διαβάσει» τα σωματικά υγρά, ενώ για δείγμα χρειάζεται μόνο μία σταγόνα αίματος.
Περιλαμβάνει 10 ζώνες ανίχνευσης μέσα από τις οποίες το αίμα περνάει και η διάγνωση πραγματοποιείται μέσα σε 15 μόλις λεπτά.
Το αποτέλεσμα οπτικοποιείται μέσω ενός απλού χρωματικού κώδικα, παρόμοιου με αυτού του τεστ εγκυμοσύνης.
Μια εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε το φθηνό κουτί-ανιχνευτή, που ονόμασαν «το εργαστήριο», για να ελέγξετε τα αποτελέσματα.
Από τη στιγμή που η φαρμακευτική αγωγή για τον περιορισμό του HIV είναι εδώ και αρκετό καιρό διαθέσιμα, το κόστος τους δεν παύει να  είναι ιδιαίτερα ακριβό και απαγορευτικό για χρήση σε παγκόσμια κλίμακα.
Το mChip, από την άλλη πλευρά είναι εξαιρετικά οικονομικό, εύκολο στην μεταφορά και μας αποτέλεσμα με ακρίβεια μέσα σε 15 λεπτά.
Οι ερευνητές ελπίζουν να αναπτυχθεί έτσι ο έλεγχος για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα σε έγκυες γυναίκες της Αφρικής.

πληροφορίες και φώτο από medicalnews.gr

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...