Κάρτα διάγνωσης του AIDS σε μέγεθος πιστωτικής!!!


Έχει το μέγεθος πιστωτικής και οι επιστήμονες με μια μικρή φορητή συσκευή μπορούν με ακρίβεια σχεδόν 100% να κάνουν τη διάγνωση
Οι επιστήμονες τη χαρακτηρίζουν ως μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στη μάχη κατά του HIV και του AIDS
Χιλιάδες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο στην πόλη Kigali και τα αποτελέσματα είχαν 95%
ακρίβεια για το HIV και 76% για τη σύφιλη.
Η πλαστική αυτή συσκευή, κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ και αναπτύχθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου Columbia στην Νέα Υόρκη. Αξιοσημείωτο είναι και το κόστος κατασκευής της, το οποίο είναι μόλις 1 δολάριο.
Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Samuel Sia, δήλωσε πως η βασική ιδέα είναι να δημιουργήσουν μία ευρείας γκάμας διαγνωστικές εξετάσεις, προσιτές σε όλους τους ασθενείς, σε οποιοδήποτε σημείο στον πλανήτη, δίχως να είναι απαραίτητη η παρουσία τους σε νοσοκομείο, δίνοντας αίμα και περιμένοντας μέρες για τα αποτελέσματα.
Η mChip χρησιμοποιεί ένα οπτικό σύστημα για να «διαβάσει» τα σωματικά υγρά, ενώ για δείγμα χρειάζεται μόνο μία σταγόνα αίματος.
Περιλαμβάνει 10 ζώνες ανίχνευσης μέσα από τις οποίες το αίμα περνάει και η διάγνωση πραγματοποιείται μέσα σε 15 μόλις λεπτά.
Το αποτέλεσμα οπτικοποιείται μέσω ενός απλού χρωματικού κώδικα, παρόμοιου με αυτού του τεστ εγκυμοσύνης.
Μια εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε το φθηνό κουτί-ανιχνευτή, που ονόμασαν «το εργαστήριο», για να ελέγξετε τα αποτελέσματα.
Από τη στιγμή που η φαρμακευτική αγωγή για τον περιορισμό του HIV είναι εδώ και αρκετό καιρό διαθέσιμα, το κόστος τους δεν παύει να  είναι ιδιαίτερα ακριβό και απαγορευτικό για χρήση σε παγκόσμια κλίμακα.
Το mChip, από την άλλη πλευρά είναι εξαιρετικά οικονομικό, εύκολο στην μεταφορά και μας αποτέλεσμα με ακρίβεια μέσα σε 15 λεπτά.
Οι ερευνητές ελπίζουν να αναπτυχθεί έτσι ο έλεγχος για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα σε έγκυες γυναίκες της Αφρικής.

πληροφορίες και φώτο από medicalnews.gr

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...