Αξίζει να πας: Βουδαπέστη - Ουγγαρία

Μια και μας τα χάλασε ο καιρός και "αποφάσισε" να συννεφιάσει, να μας στείλει αέρηδες, να βρέξει και γενικότερα να μας θυμίσει φθινόπωρο, ας πάμε μία βόλτα εκτός Ελλάδας...
Ας κατευθυνθούμε λίγο βόρεια και ας επισκεφτούμε τη Βουδαπέστη, την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Άλλες σημαντικές πόλεις της Ουγγαρίας είναι το Ντέμπρετσεν, το Σέγκεντ, το Πετς και το Μίσκολτς. 
Η Βουδαπέστη, είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και βρίσκεται κατά μήκος του Δούναβη, στην καρδιά της Λεκάνης των Καρπαθίων. Το λοφώδες Buda, το οποίο περιλαμβάνει το ένα τρίτο της έκτασης της πόλης ( 525 τετραγωνικά χιλιόμετρα ), βρίσκεται κατά μήκος της δεξιάς όχθης του Δούναβη και περιβάλλεται από χαμηλά βουνά. Ο λόφος János με τα 529 μέτρα ύψος, είναι η ψηλότερη κορυφή της Βούδα. Στην άλλη πλευρά του ποταμού απλώνεται επίπεδη η Πέστη.


Το νεογοτθικό Ουγγρικό Κοινοβούλιο, το μεγαλύτερο κτίριο στην Ουγγαρία με μήκος 268 μέτρα, βρίσκεται επί των όχθεων του Δούναβη στην Πέστη και μεταξύ άλλων στεγάζει τα κοσμήματα του ουγγρικού στέμματος.

Άλλα αξιοθέατα της πόλης είναι γέφυρες. Εφτά γέφυρες διασχίζουν τον Δούναβη και από βορρά προς νότο είναι: η γέφυρα Άρμπαντ (κατασκευάστηκε το 1950 βόρεια του νησιού της Μαργαρίτας), η γέφυρα της Μαργαρίτας (κατασκευάστηκε το 1901, καταστράφηκε κατά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο και ξαναχτίστηκε το 1948), η γέφυρα των Αλυσίδων (κατασκευάστηκε το 1849, καταστράφηκε τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο και ξαναχτίστηκε το 1949), η γέφυρα της Ελισάβετ (ολοκληρώθηκε το 1903 και ήταν αφιερωμένη στη δολοφονημένη αυτοκράτειρα Ελισάβετ, καταστράφηκε κατά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο και ξαναχτίστηκε το 1964), η γέφυρα της Ελευθερίας (άνοιξε το 1896 και ξανακατασκευάστηκε το 1989 σε ρυθμό Αρ Νουβώ), η γέφυρα Πετέφι (ολοκληρώθηκε το 1937, καταστράφηκε τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο και ξανακατασκευάστηκε το 1952) και η γέφυρα Ρακότσι (ολοκληρώθηκε το 1995).







Πάνω στο λόφο του κάστρου είναι το κάστρο της Βούδας, το οποίο είναι το πρώην βασιλικό ανάκτορο της Ουγγαρίας. Σήμερα στεγάζει δύο μουσεία και μία βιβλιοθήκη. Κοντά βρίσκεται το παλάτι Σάντορ, το οποίο είναι η προεδρική κατοικία της Ουγγαρίας. Κοντά βρίσκεται η εκκλησία Ματίας και ο προμαχώνας του Ψαρά, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1905. Ο λόφος Γκέρλετ προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης.


Κι αν θέλετε να χαλαρώσετε, τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε από το να περπατήσετε σε ένα από τα πολλά πάρκα της Βουδαπέστης; Εκεί θα μπορέσετε να συναντήσετε και πολλούς Ούγγρους , μια και για αυτούς αποτελεί μία από τις πιο διασκεδαστικές και χαλαρωτικές τους δραστηριότητες. 







άρθρο DownTime 
με πληροφορίες για τη Βουδαπέστη από το επίσημο portal budapest.hu και την wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...