World Builder ή... Φτιάξε τον κόσμο σου από την αρχη!!!


Ένας "περιέργος" άνδρας χρησιμοποιεί ολογράμματα για να "φτιάξει" ένα κόσμο για τη γυναίκα που αγαπά!!! Μία ταινία μικρού μήκους από το δημιουργό Bruce Branit , γνωστός επίσης και για τη συμμεροχή του στο  "405".  Δείτε το βίντεο... αξίζει!!!

World Builder

Για όσους τους άρεσε, δείτε επίσης άλλο βίντεο του ίδιου δημιουργού, το οποίο αφορά στην αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους στον... αυτοκινητόδρομο 405. Δημιουργοί: Bruce Branit & Jeremy Hunt - 2000

Τι είναι η  ολογραφία όμως;

Η ολογραφία είναι η τεχνική "φωτογράφησης" αντικειμένων κατά τρόπο που να δημιουργείται στον παρατηρητή της παραγώμενης εικόνας, τρισδιάστατη εντύπωση. Για τη δημιουργία φωτογραφιών με την τεχνική της ολογραφίας, αντί του συνηθισμένου φωτός χρησιμοποιούνται ακτίνες laser. Η παραγώμενη εικόνα ονομάζεται ολόγραμμα.
Η ολογραφία είναι η μόνη οπτική διαδικασία εγγραφής και αναπαραγωγής, που μπορεί να καταγράψει τον τρισδιάστατο κόσμο μας σε ένα δισδιάστατο μέσο και να τον αναπαράξει, χωρίς να χρειάζεται τεχνική  υποβοήθηση της όρασης για να τον δούμε, σε αντίθεση με τις ευρέως γνωστές "τρισδιάστατες απεικονίσιες". Το γεγονός αυτό οφείλεται στη δημιουργία του φαινομένου της παράλλαξης (parallax) και του βάθους πεδίου. Παράλλαξη ονομάζεται η φαινόμενη μετατόπιση του ορατού αντικειμένου λόγω μετακίνησης του παρατηρητή, έτσι επιτρέπει σ' αυτόν να κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις και να βλέπει από διαφορετική οπτική το απεικονιζόμενο αντικείμενο. Σα να βρισκόταν στην πραγματικότητα εκεί.


άρθρο downtime με πληροφορίες youtube.com και http://pclab.arch.ntua.gr

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...