Το καλό νέο της ημέρας: To πρώτο πρόσθετο γόνατο που «σκέφτεται»


...και «ακολουθεί» τις κινήσεις του σώματος
O 19χρονος David Jonsson έχασε το δεξί του τμήμα του ποδιού πάνω από το γόνατο και κάτω εξαιτίας καρκίνου των οστών

Χάρη σε ένα πρωτοποριακό μηχανικό πρόσθετο μπορεί να περπατάει και να επιδίδεται σε κάποιες από τις παλιές του συνήθειες σχεδόν σαν μην είχε χάσει ποτέ το πόδι του. 


Η ιδιαιτερότητα αυτού
πρόσθετου μέλος είναι ότι «σκέφτεται» και «αισθάνεται»
μέρος του σώματος οπότε κινείται από μόνο του δίχως να απαιτείται από τον ασθενή να το κινεί ο ίδιος.

Χρησιμοποιώντας βιονική τεχνολογία αιχμής, καθώς και επαναφορτιζόμενη μπαταρία, το βιονικό άκρο προσαρμόζεται στην κίνηση, την ταχύτητα, μέχρι και στο τύπο εδάφους που περπατάει ο χρήστης.

πηγή: newbeast.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Πράγματα που μπορούν να μας χαλαρώσουν, να μας ταξιδέψουν... Είμαι δραστήριο άτομο λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια, τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελισσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με φίλους, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, να πηγαίνω ταξίδια, τα αεροπλάνα... Πολλά απλά πράγματα μου αρέσουν! Αν θέλετε να μοιραστείτε και εσείς κάτι με την παρέα μας, μην διαστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ότι καλό έχουμε... Ελάτε και εσείς μαζί μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...