Το καλό νέο της ημέρας: To πρώτο πρόσθετο γόνατο που «σκέφτεται»


...και «ακολουθεί» τις κινήσεις του σώματος
O 19χρονος David Jonsson έχασε το δεξί του τμήμα του ποδιού πάνω από το γόνατο και κάτω εξαιτίας καρκίνου των οστών

Χάρη σε ένα πρωτοποριακό μηχανικό πρόσθετο μπορεί να περπατάει και να επιδίδεται σε κάποιες από τις παλιές του συνήθειες σχεδόν σαν μην είχε χάσει ποτέ το πόδι του. 


Η ιδιαιτερότητα αυτού
πρόσθετου μέλος είναι ότι «σκέφτεται» και «αισθάνεται»
μέρος του σώματος οπότε κινείται από μόνο του δίχως να απαιτείται από τον ασθενή να το κινεί ο ίδιος.

Χρησιμοποιώντας βιονική τεχνολογία αιχμής, καθώς και επαναφορτιζόμενη μπαταρία, το βιονικό άκρο προσαρμόζεται στην κίνηση, την ταχύτητα, μέχρι και στο τύπο εδάφους που περπατάει ο χρήστης.

πηγή: newbeast.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...