Το καλό νέο της ημέρας: Οι "Αλανιάρηδες" βραβεύτηκαν από τη MicrosoftΜία ακόμη πρωτιά για Έλληνες φοιτητές  στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτόμων τεχνολογιών Imagine Cup 2011, που διεξήχθη στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης. Ο υποψήφιος διδάκτορας Γιώργος Καρακατσιώτης και ο μεταπτυχιακός φοιτητής Βαγγέλης Πτερνέας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, βραβεύτηκαν ανάμεσα σε 350.000 φοιτητές από 70 χώρες στις 14 Ιουλίου από τη Microsoft, για τον εμπνευσμένο ηλεκτρονικό τους ξεναγό. Η εφαρμογή τους μπορεί και παράγει εξατομικευμένες ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους ενώ ταυτόχρονα μπορεί και προσαρμόζεται αυτόματα στην ηλικία, το φύλο, την πολιτιστική ταυτότητα του ξεναγομένου και τη θέση του στον
χώρο . Το όνομά της;  "Touring Machine" και κατέκτησε το βραβείο της κατηγορίας «Interoperability Challenge» (Πρόκληση δια μέσου της Διαλειτουργικότητας) κάνοντας με αυτόν τον τρόπο " μια επιτυχημένη μετάβαση από την έρευνα στην επιχειρηματικότητα ", είπαν οι Αλανιάρηδες και τόνισαν επίσης "ότι η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες και ότι βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας σε ερευνητικούς και τεχνολογικούς τομείς". 
Η Microsoft μάλιστα, δια στόματος της ηθοποιού Εύα Λανγκόρια, είπε με νόημα σε όλους τους διαγωνιζόμενους ότι όλοι τους είναι η γενιά των επόμενων ηγετών του κόσμου.
Σε ότι μας αφορά, σύμφωνα με την omogeneia.ana-mpa.gr, το πρωτοποριακό τους πρόγραμμα, που όμοιό του δεν υπάρχει στον κόσμο είναι κατάλληλο για το διαδίκτυο, για κινητά τηλέφωνα και για ψηφιακή πραγματικότητα.
Στον διαγωνισμό συμμετείχε επίσης και η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης ψυχικού και σωματικού πόνου «Ηπιόνη», το οποίο απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια και διάκριση στην κατηγορία «Software Design» (Σχεδίαση Λογισμικού). Η εφαρμογή που «νιώθει, αλληλεπιδρά και μοιράζεται», μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε θέλει να εξαλείψει χρόνιους πόνους.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO

άρθρο downtime με πληροφορίες και φώτο από goldenmag.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Πράγματα που μπορούν να μας χαλαρώσουν, να μας ταξιδέψουν... Είμαι δραστήριο άτομο λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια, τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελισσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με φίλους, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, να πηγαίνω ταξίδια, τα αεροπλάνα... Πολλά απλά πράγματα μου αρέσουν! Αν θέλετε να μοιραστείτε και εσείς κάτι με την παρέα μας, μην διαστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ότι καλό έχουμε... Ελάτε και εσείς μαζί μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...