Το καλό νέο της ημέρας: Με Graffiti δίνουν ... πνοή στις φυλακές Αυλώνα

Μία διαφορετική πρωτοβουλία πήρε η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, προσφέροντας λίγο από τη δημιουργική τέχνη της στο «αυστηρό» σωφρονιστικό ίδρυμα της Αυλώνας. Εικοσιτρείς φοιτητές της Καλών Τεχνών, συνεργάστηκαν με ανήλικους κρατούμενους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων, προκειμένου να χρωματίσουν με γκράφιτι τους τοίχους των φυλακών.
 

Περίπου 1000 τ.μ. μουντών τοίχων απέκτησαν νέο περιεχόμενο και έγιναν ο καμβάς των συναισθημάτων των κρατούμενων που θέλησαν να λάβουν μέρος.
Η πρωτοβουλία έγινε στο πλαίσιο του Προαιρετικού Πολιτιστικού Προγράμματος και είχε θέμα «Ζωγραφική Τοίχου». Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους ανήλικους κρατούμενος, ενώ τα αποτελέσματα όπως μπορείτε να δείτε είναι εντυπωσιακά.

Το Πρόγραμμα αγκάλιασε και ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Γ. Χαρβαλιάς , ενώ με την αρωγή του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης κΜαρίνου Σκανδάμη του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννου Λιβανού και την ενεργό δράση 23 νέων φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών οι τοίχοι του καταστήματος δεν θυμίζουν πια τίποτα από το γκρίζο παρελθόν τους.
Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων του Αυλώνα αριθμούνται περίπου 380 ανήλικοι και νέοι κρατούμενοι, οι οποίοι μετά από παρότρυνση του σχολείου καθώς και του Διευθυντή του Καταστήματος κ. Παύλου Δουλάμη κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο εν λόγω Προαιρετικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα, με σκοπό μέσα από τη ζωγραφική να αναβαθμίσουν οι 
ίδιοι το χώρο τους
πηγή: iefimerida.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...