Το καλό νέο της ημέρας: Με Graffiti δίνουν ... πνοή στις φυλακές Αυλώνα

Μία διαφορετική πρωτοβουλία πήρε η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, προσφέροντας λίγο από τη δημιουργική τέχνη της στο «αυστηρό» σωφρονιστικό ίδρυμα της Αυλώνας. Εικοσιτρείς φοιτητές της Καλών Τεχνών, συνεργάστηκαν με ανήλικους κρατούμενους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων, προκειμένου να χρωματίσουν με γκράφιτι τους τοίχους των φυλακών.
 

Περίπου 1000 τ.μ. μουντών τοίχων απέκτησαν νέο περιεχόμενο και έγιναν ο καμβάς των συναισθημάτων των κρατούμενων που θέλησαν να λάβουν μέρος.
Η πρωτοβουλία έγινε στο πλαίσιο του Προαιρετικού Πολιτιστικού Προγράμματος και είχε θέμα «Ζωγραφική Τοίχου». Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους ανήλικους κρατούμενος, ενώ τα αποτελέσματα όπως μπορείτε να δείτε είναι εντυπωσιακά.

Το Πρόγραμμα αγκάλιασε και ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Γ. Χαρβαλιάς , ενώ με την αρωγή του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης κΜαρίνου Σκανδάμη του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννου Λιβανού και την ενεργό δράση 23 νέων φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών οι τοίχοι του καταστήματος δεν θυμίζουν πια τίποτα από το γκρίζο παρελθόν τους.
Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων του Αυλώνα αριθμούνται περίπου 380 ανήλικοι και νέοι κρατούμενοι, οι οποίοι μετά από παρότρυνση του σχολείου καθώς και του Διευθυντή του Καταστήματος κ. Παύλου Δουλάμη κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο εν λόγω Προαιρετικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα, με σκοπό μέσα από τη ζωγραφική να αναβαθμίσουν οι 
ίδιοι το χώρο τους
πηγή: iefimerida.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...