Τα κινητά τηλέφωνα οφείλονται για πολλά ατυχήματα !!!

Tα κινητά οφείλονται για το 25% των τροχαίων ατυχημάτων στις Η.Π.Α.
Σύμφωνα με νέα έκθεση του GHSA (Governors Highway Safety Association) περίπου ένα στα τέσσερα τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ οφείλεται σε απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση. Για τη μελέτη έγινε επανεξέταση περισσότερων από 350 επιστημονικών εργασιών από το 2000 μέχρι το 2011.
Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι οδηγοί αποσπώνται πολύ εύκολα από τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ πολλές φορές
είναι αφηρημένοι κατά το μισό χρόνο της οδήγησης!
Τόσο η τηλεφωνική συνομιλία όσο και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων, φαίνεται να είναι υπαίτιες για την πρόκληση πολλών τροχαίων ατυχημάτων, με την τελευταία, μάλιστα, να ευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης συστάσεις ζητώντας την απαγόρευση των γραπτών μηνυμάτων για όλους τους οδηγούς, καθώς και την απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων (ακόμα και με συσκευές hands-free) από τους νέους οδηγούς!
πηγή: techgear.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...