"Μη καμπουριάζεις παιδάκι μου"... τα'λεγε η μαμά!!!

Για γενιές οι μητέρες προειδοποιούν τα παιδιά που καμπουριάζουν πάνω από το τραπέζι να «κάθονται σε όρθια στάση».
Τώρα οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι με την επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης και πιέζοντας τους ώμους πίσω υπάρχει πραγματικό ιατρικό όφελος.
Η κακή στάση του σώματος δεν κάνει μόνο κακή εντύπωση, αλλά μπορεί πραγματικά να προκαλέσει σωματική αδυναμία!

Ερευνητές από τη Σχολή USC Marshall of Business και το Πανεπιστήμιο του Τορόντο βρήκαν ότι υιοθετώντας μια «κυρίαρχη» στάση του σώματος και όχι ως «ενδοτική» μειώνεται η ευαισθησία ενός ατόμου στον πόνο και δημιουργεί την αντίληψη ότι έχει περισσότερο έλεγχο της κατάστασης.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Experimental Κοινωνικής Ψυχολογίας, διαπίστωσε ότι με την απλή υιοθέτηση μιας πιο κυρίαρχης θέσης, οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ισχυροί και είναι σε θέση να ανεχτούν περισσότερη αγωνία, λόγω αυξήσης της τεστοστερόνης και μείωσης της ορμόνης στρες κορτιζόλη ενός ατόμου.
πηγή: zougla.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Πράγματα που μπορούν να μας χαλαρώσουν, να μας ταξιδέψουν... Είμαι δραστήριο άτομο λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια, τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελισσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με φίλους, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, να πηγαίνω ταξίδια, τα αεροπλάνα... Πολλά απλά πράγματα μου αρέσουν! Αν θέλετε να μοιραστείτε και εσείς κάτι με την παρέα μας, μην διαστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ότι καλό έχουμε... Ελάτε και εσείς μαζί μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...