Το καλό νέο της ημέρας: Το νησί της πράσινης ενέργειας

Στα Κανάρια Νησιά θα βρίσκεται το πρώτο νησί παγκοσμίως που δεν θα εκπέμπει καθόλου άνθρακα! Το νησί El Hierro εκτός από τουριστικός προορισμός, θα μπεί πλέον και στις καρδιές των απανταχού οικολόγων.
Το νησί αυτή την στιγμή παράγει 11.5 μεγαβάτ από αιολικά πάρκα και 11.3 μεγαβάτ από το υδροηλεκτρικό τους εργοστάσιο. Από εκεί παράγεται το 80% της ενέργειας που χρειάζεται το νησί. Το υπολειπόμενο 20% πρόκειται να καλυφθεί από την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στοιχείων και ηλιακών συλλεκτών. Με αυτή την επένδυση το νησί πλέον δεν θα χρειάζεται ούτε το πετρέλαιο. Τα οφέλη, για το περιβάλλον είναι ότι 18.200 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα θα πάψουν να απελευθερώνονται πλέον στην ατμόσφαιρα!
Τα φιλόδοξο σχέδιο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα στοιχίσει 87 εκατομμύρια δολάρια.
πηγή: απόσπασμα από iefimerida.gr
φώτο : wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Πράγματα που μπορούν να μας χαλαρώσουν, να μας ταξιδέψουν... Είμαι δραστήριο άτομο λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια, τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελισσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με φίλους, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, να πηγαίνω ταξίδια, τα αεροπλάνα... Πολλά απλά πράγματα μου αρέσουν! Αν θέλετε να μοιραστείτε και εσείς κάτι με την παρέα μας, μην διαστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ότι καλό έχουμε... Ελάτε και εσείς μαζί μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...