Το καλό νέο της ημέρας: "Καινούργια" η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ με δωρεά του ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"

Σαν ... καινούρια θα είναι Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου) σε περίπου έξι  μήνες από τώρα, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".

Εκπρόσωπος του αναδόχου από την Αθήνα που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης και την εκτέλεση του έργου βρέθηκε την Τετάρτη στο ΠΑΓΝΗ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου για την υλοποίηση του έργου.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 600.000 ευρώ και το έργο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Νιάρχος που αποδεικνύει εμπράκτως τη φιλανθρωπική του διάθεση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive η ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ θα επεκταθεί με την προσθήκη νέων κλινών (ο αριθμός θα φτάσει πιθανότατα τις επτά από τις πέντε που διαθέτει σήμερα η Μονάδα), ενώ προβλέπεται επίσης η αντικατάσταση του εξοπλισμού της ΜΕΘ με άλλο τελευταίας τεχνολογίας.

Η εκτέλεση του έργου, που θα επιφέρει σημαντική αναβάθμιση της δυναμικής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας του ΠΑΓΝΗ με το Ίδρυμα, καθώς το "Σταύρος Νιάρχος" σε συνεργασία με την εταιρεία ΠΝΟΗ είχαν χρηματοδοτήσει (από το μηδέν) τη Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Το αίτημα του νοσοκομείου για τη ΜΕΘ Παίδων εξετάστηκε και εγκρίθηκε από το δ.σ. του Ιδρύματος που εδρεύει στο Λίχτενστάιν και, φτάνοντας στο σήμερα, έχουν ξεκινήσει ήδη οι επαφές με την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, η οποία, αφού η μελέτη εγκριθεί από το δ.σ. του νοσοκομείου, θα συνδράμει στην εκτέλεση του έργου ως προς την επίβλεψη και την καθοδήγηση σε σχέση με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της Μονάδας.
πηγή: entercity.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...