ΕΡΕΥΝΑ: τα κινητά βλάπτουν ΣΟΒΑΡΑ την υγεία... ιδιαίτερα τους νέους!!!

"Μη μιλάς τόσο πολύ στο κινητό" , θα το έχετε πει και εσείς σε φίλους σας, στα παιδιά σας, ή ίσως να σας το έχουν πει και σε εσάς!!! Η έρευνα αυτή έρχεται να μας αποδείξει ότι αυτοί που μας φωνάζουν , το κάνουν ... "για το καλό μας" !!! Είναι θέμα υγείας...

Στοκχόλμη
Πενταπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου αντιμετωπίζουν οι χρήστες κινητών τηλεφώνων που τα τελευταία 10 χρόνια θεωρούν τη συσκευή τους αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας

τους, αποκαλύπτει τώρα νέα σουηδική μελέτη.
Τα άκρως ανησυχητικά στοιχεία ανήκουν σε ειδικούς του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Έρεμπρο και του Πανεπιστημίου του Ούμεο στη Σουηδία, οι οποίοι εξέτασαν τη χρήση κινητού και ασύρματου τηλεφώνου που έκαναν σχεδόν 1.200 Σουηδοί οι οποίοι κατά την περίοδο 1997-2003, διαγνώστηκαν με καρκίνο του εγκεφάλου.
Κλήση εκτάκτου ανάγκης
Οι ερευνητές υπέβαλαν 905 από τους εθελοντές που ήταν ακόμα εν... ζωή στη διαδικασία
των συνεντεύξεων γύρω από τη χρήση κινητού και ασύρματου τηλεφώνου. Για τους υπόλοιπους 346 που πέθαναν κατά τη διάρκεια της μελέτης, ρώτησαν συγγενικά τους πρόσωπα σχετικά με τις καθημερινές τηλεφωνικές τους συνήθειες.
Στη συνέχεια, συνέκριναν τα στοιχεία που είχαν συλλέξει με ένα δείγμα 2.500 ατόμων που είτε ζούσαν και δεν έπασχαν από καρκίνο του εγκεφάλου, είτε είχαν πεθάνει από άλλα αίτια. Διερευνώντας δεδομένα όπως η ηλικία, το φύλο και το κοινωνικό υπόβαθρο, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο η χρήση κινητών όσο και εκείνη ασύρματων τηλεφώνων αύξανε επικίνδυνα τις πιθανότητες εμφάνισης γλοιώματος.
Συγκεκριμένα όσοι από τους εθελοντές είχαν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν κινητό από την εφηβεία τους και συνέχισαν για τουλάχιστον μια δεκαετία, αντιμετώπιζαν σχεδόν πέντε φορές μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου του εγκεφάλου συγκριτικά με τους υπόλοιπους.
Την ίδια στιγμή και η συχνή και μακροχρόνια χρήση των ασύρματων οικιακών τηλεφωνικών συσκευών, λόγω της υψηλής τους ακτινοβολίας, έδειξε να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του εγκεφάλου κατά 3,9 φορές.
Τα στοιχεία δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «International Journal ofOncology».
ΠΡΟΣΟΧΗ: Κινδυνεύουν ιδιαίτερα οι νεαροί κάτοχοι
Ιδιαίτερα για τη χρήση κινητών, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τα παιδιά τους ώστε να χρησιμοποιούν τις τηλεφωνικές τους συσκευές μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης και για μικρά χρονικά διαστήματα.
Είναι καλύτερο επίσης, αναφέρουν, να στέλνουν γραπτά μηνύματα από το να μιλούν στο κινητό. Εάν η τηλεφωνική συνομιλία είναι απαραίτητη θα πρέπει να γίνεται πάντα με χρήση συσκευών hands-free για τον περιορισμό έκθεσης στην επικίνδυνη ακτινοβολία.
                                                                              Πηγή: glyfadaaction.blogspot.com
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...