"Βοήθημα" για .. σχέσεις: 10 τρόποι για να ανανεωθείτε ;-)

Μήπως τον τελευταίο καιρό νιώθεις ότι η σχέση σου δεν είναι όπως παλιά; 10 απλά βήματα θα σας κάνουν ν' ανανεωθείτε στη στιγμή.
Έχουν περάσει μόλις 4 χρόνια από τότε που γνωριστήκατε, κι όμως εσύ αναπολείς τις όμορφες στιγμές σας. Η ρουτίνα, η καθημερινότητα, το γεγονός ότι μπορεί να θεωρείτε ο ένας τον άλλο δεδομένο, έχουν βαλτώσει τη σχέση σας για τα καλά. Ήρθε όμως η ώρα να τ' αλλάξεις όλα. Χωρίς πολύ κόπο και μέσα σε λίγο καιρό, θα νιώθεις λες και μόλις την γνώρισες. Πώς; εύκολα! 

Ώρα να γίνετε φιλαράκια 
Το πόσο ικανοποιημένος νιώθεις με τη σχέση σου, έχει να κάνει με το πόσο συνδεδεμένος είσαι με την κοπέλα σου. Και τις περισσότερες φόρες τα μικροπροβλήματα όπως η ζήλια, οι καυγάδες χωρίς λόγο και οι εμμονές, οφείλονται στο γεγονός ότι δεν ξέρεις και τόσο καλά την σύντροφό σου. Γίνετε λοιπόν περισσότερο φιλαράκια, κάντε κοινά πράγματα που σας αρέσουν για να γνωριστείτε καλύτερα. Και μην ξεχνάς να ρωτάς πιο συχνά τις προτιμήσεις της, μιας και οι άνθρωποι αλλάζουν γούστα όσο μεγαλώνουν. 
Άρχισε να την εκτιμάς 
Θυμάσαι τον πρώτο καιρό που γνωριστήκατε, που έκανες ότι καλύτερο μπορούσες για να την εντυπωσιάσεις και να της δείξεις πόσο την θέλεις; Κάτι τέτοιο πρέπει να κάνεις και τώρα. Να μην ξεχνάς δηλαδή να της δείχνεις πόσο την εκτιμάς. Και αν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, τα κομπλιμέντα είναι μια χαρά για αρχή. Πες της ας που πούμε πόσο όμορφη ή πόσο καυτή είναι σήμερα και μην ξεχάσεις να την ευχαριστήσεις που σου θύμισε ότι πρέπει να πληρώσεις τον λογαριασμό του κινητού σου.
Συγκεντρώσου στο παρόν για ν' αντέξεις και στο μέλλον 
Και θα μου πεις τώρα τι εννοώ. Για διάφορους λόγους, και κυρίως επειδή με τον καιρό θεωρείς τον άλλο δεδομένο, απομακρύνεστε με αποτέλεσμα όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να μην αντέχετε και να χωρίζετε. Αν όμως δώσεις βάση στο παρόν, για παράδειγμα άκου κάτι που είδε στο ίντερνετ και θέλει να το μοιραστεί μαζί σου όσο κι αν βαριέσαι, τότε όταν θα την χρειαστείς στο μέλλον, θα είναι και αυτή εκεί για σένα. Όσο κι αν δεν το παραδέχεσαι, οι σχέσεις έχουν και τα πάρε δώσε τους.
Δες το ποτήρι μισογεμάτο 
Έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι τα ζευγάρια που δεν είναι ευτυχισμένα στη σχέση τους, έχουν την τάση να σκέφτονται μόνο τα αρνητικά. Είτε αυτά αφορούν τη σχέση ή τον σύντροφό τους. Αν πιάνεις και τον εαυτό σου να είναι σ' αυτό το τριπάκι, κάνε μια προσπάθεια να το αλλάξεις. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα συμβεί κάτι και αμέσως θα σκεφτείς κάτι άσχημο για την σύντροφό σου, προσπάθησε να την δικαιολογήσεις και να σκεφτείς μια φυσική εξήγηση για την αντίδρασή της. Ένας άλλος τρόπος είναι να έρθεις στη θέση της και να σκεφτείς αν θα έκρινες τον εαυτό σου τόσο αυστηρά. 
Μην έχεις πάντα το πάνω χέρι 
Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το μοίρασμα της δύναμης στη σχέση. Μπορεί στην καριέρα σου να σε βοηθά αυτό, στην σχέση όμως είναι σκέτη καταστροφή. Αν όλα περνάνε από το χέρι σου και σε όλα έχεις εσύ τον τελευταίο λόγο, με τον καιρό εκείνη θα νιώσει ότι η άποψη της δεν έχει καμία αξία τόσο για τη σχέση σας όχι και για σένα. Κάνε κι εσύ κάποιους συμβιβασμούς, γίνε λίγο πιο συγκαταβατικός και δώσε σ' εκείνη να ασχοληθεί με υποχρεώσεις που βαριέσαι απίστευτα. 
Βρες κοινούς στόχους 
Πέρα από τις κοινές ασχολίες, το να θέσετε κοινούς στόχους θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά. Το να δουλέψετε μαζί για ένα αποτέλεσμα θα σας δέσει. Άσε που και οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι τα ζευγάρια που έχουν κοινά όνειρα και στόχους, αντέχουν περισσότερο στο χρόνο. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι φοβερό. Μπορεί ας πούμε να βάλετε στόχο ότι τον επόμενο χρόνο θα κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη. 
Κατανόησε τον θυμό
 Θα μου πεις είναι φυσιολογικό να υπάρχουν εντάσεις σε μια σχέση, αλλά όταν πλέον είναι μέρος της σχέσης τότε υπάρχει πρόβλημα. Έχε στο μυαλό σου ότι ο θυμός τις περισσότερες φορές είναι δευτερεύον συναίσθημα και στην ουσία η σύντροφός σου προσπαθεί να εκφράσει την στεναχώρια της, τον φόβο μην την εγκαταλείψεις ή οτιδήποτε άλλο. Χρησιμοποίησε λοιπόν αυτή την πληροφορία την επόμενη φορά που θα τσακωθείτε για να καταλάβεις τι σκέφτεται και να το ξεπεράσετε μια ώρα αρχύτερα. 
Σπάσε τους αρνητικούς κύκλους 
Κάθε φορά που τσακώνεστε, τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. Εκείνη ξεκινά την κουβέντα, εσύ προσπαθείς να κρατήσεις χαμηλά τους τόνους, εκείνη εκνευρίζεται και υψώνει τους τόνους και στο τέλος εσύ υποχωρείς(έτσι είναι η φύση σου) και το πρόβλημα απλά θάβεται κάτω από το χαλί για να ξαναβγεί στον επόμενο τσακωμό. Σπάσε αυτό τον κύκλο και την επόμενη φορά απλά πες της “Καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι για σένα, αλλά είμαι αρκετά εκνευρισμένος για να το συζητήσω τώρα. Θες να το συζητήσουμε σε λίγο που θα ηρεμήσουμε;”. Κάνε το όμως για να μην νομίζει ότι απλά απόφυγες την κουβέντα. 
Λύσε ότι λύνεται 
Σκέψου θετικά και έχε στο μυαλό σου ποια προβλήματα στη σχέση σας λύνονται. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το μεγαλύτερο ποσοστό των τσακωμών οφείλεται σε άγχος από τα οικονομικά. Αν λοιπόν τώρα αποφασίσατε να μείνετε μαζί, μπορεί τα πράγματα να είναι λίγο δύσκολα στην αρχή. Λύσε όσα προβλήματα είναι απλά και δες και την σχέση σου ν' αλλάζει. 
Κι ότι δεν λύνεται δέξου το!
Σκέψου λοιπόν για μια ακόμα φορά θετικά. Τα προβλήματα που λύνονται τα έλυσες, αλλά υπάρχουν 2-3 θέματα ακόμα, που όσο και αν σπας το κεφάλι σου, λύση δεν βρίσκεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα αποδεχθείς και να πας ένα βήμα παρακάτω.
πηγή:men24.gr

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...