Το καλό νέο της ημέρας: Το Ωνάσειο έσωσε ... αφιλοκερδώς τη μικρή Rekik


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η καρδιοχειρουργική επέμβαση στη 12χρονη Rekik Kenfe, που ήρθε από την Αιθιοπία προκειμένου να εξεταστεί και να χειρουργηθεί αφιλοκερδώς από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Η Rekik είναι ένα από τα 101 παιδιά του ορφανοτροφείου Hohite Misrak στη Harar της Αιθιοπίας, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα της οργάνωσης Πολίτες για την Αφρική. Έπασχε από ένα πολύ σοβαρό καρδιακό πρόβλημα και πιο συγκεκριμένα είχε σοβαρή στένωση μιτροειδούς βαλβίδας. Οι εξετάσεις που έγιναν στη Αιθιοπία αξιολογήθηκαν από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι «δεν ήταν συμβατές με την ζωή». Έτσι, οι Πολίτες για την Αφρική ανέλαβαν την μεταφορά της μικρής Rekik μαζί με την μητέρα της στην Ελλάδα με ασφάλεια για αυτό το πολύωρο, κουραστικό αλλά και με σοβαρό βαθμό επικινδυνότητας για την καρδιά της μικρής Rekik, ταξίδι. Στις 4 Απριλίου η μικρή Rekik χειρουργήθηκε επιτυχώς, με το χειρούργο να κατορθώνει να τοποθετήσει μεταλλική βαλβίδα ενηλίκων ώστε να μην χρειαστεί να αντικατασταθεί στο μέλλον λόγω της ανάπτυξης του παιδιού. Η μετεγχειρητική της πορεία ήταν άψογη. Η μικρή Rekik αποχώρησε από την Ελλάδα για την Αιθιοπία στις 15 Μαΐου έχοντας ένα μεγάλο χαμόγελο και μία «σιδερένια» καρδιά.
πηγή: tvxs.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...