Ειδήσεις σε τίτλους: Το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου "πάει" Σκόπια!!!

"Ο έφιππος πολεμιστής" θα αποκαλείται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια που αναμένεται να σηκώσουν οι Αρχές τις επόμενες ημέρες στο γιγάντιο βάθρο της κεντρικής πλατείας της πόλης. Το βάθρο έχει ύψος πάνω από 10 μέτρα, και η συναρμολόγηση του αγάλματος έχει ήδη ξεκινήσει.


Οι Σκοπιανοί φαίνεται να ξόδεψαν 5,3 εκατ. ευρώ για το άγαλμα  και άλλα 4,1 εκατ. ευρώ για τη βάση του αγάλματος και του σιντριβανιού που θα κατασκευαστεί γύρω από τη βάση. 
Η τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου εντάσσεται σε ένα σχέδιο συνολικής ανάπλασης,το οποίο ονομάζεται Σκόπια 2014, και μνημειοθέτησης της κεντρικής πλατείας των Σκοπίων με την ανέγερση οικοδομημάτων, τα οποία θα έχουν αρχαϊκή μορφή.
...
"Υπό άλλες συνθήκες, η απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να ξοδέψει σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ για να τιμήσει τον Μέγα Αλέξανδρο, τοποθετώντας άγαλμα του Ελληνα στρατηλάτη στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, θα μας τιμούσε. Η "πολιτική αρχαιοποίησης", όμως, στην οποία εντάσσεται η ενέργεια αυτή, πέρα από γραφική, έχει ως βασικό άξονα την προσπάθεια οικειοποίησης της ελληνικής ιστορίας με σκοπό την καλλιέργεια εθνικισμού και αντιπαράθεσης", δήλωσε ο εκρπόσωπος του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

άρθρο: downtime
πηγή και φώτο: newscode.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...