Ειδήσεις σε... τίτλους: Sarkozy @ G8 : "Το internet δε πρέπει να είναι ανεξέλεγτο"


Νικολά Σαρκοζύ
Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζύ στη σύνοδο G8 για το ίντερνετ και τη χρησιμότητά  του!!! Ο Γάλλος πρόεδρος διατυπωσε την άποψη ότι το ίντερνετ δε πρέπει να είναι ανεξέλγκτο. Τη δήλωσή του αυτή φαίνεται να επηρέασαν , εκτός των άλλων , και οι πρόσφατες αναταραχές σε αραβικές χώρες!!! Αμέσως μετά δήλωσε  "Από τη στιγμή που το Internet είναι συνυφασμένο με την καθημερινότητα των πολιτών, δεν είναι λογικό να αφήνουμε τις κυβερνήσεις έξω από τη σχετική συζήτηση. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι στη σύγχρονη δημοκρατία η εκάστοτε κυβέρνηση είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του λαού. Αν το λησμονήσουμε αυτό, υπάρχει ο κίνδυνος να διολισθήσουμε στην αναρχία. Δεν πρέπει να συγχέουμε τη δημοκρατία με το λαϊκισμό". 

Από την άλλη ο πρόεδρος της Google Chairman Eric Schmidt και ο ιδρυτής του Facebook  Mark Zuckerberg  , που παρευρίσκονταν στο ίδιο συνέδριο, προειδοποίησαν τις κυβερνήσεις να κινηθούν με "προσεκτικά βήματα" σε θέματα που έχουν να κάνουν με τους κανόνες στο διαδίκτυο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν αρετές του, στην προσπάθεια τους να διορθώσουν τα σαθρά του σημεία!!!

άρθρο: downtime
πηγή: e-pcmag.com, reuters.com
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...