Καλοί μου άνθρωποι... Αντίο!!!


3 Μαΐου 2011
"έφυγε" ο Θανάσης Βέγγος, ο πιο γνωστός και αγαπητός γρήγορος, γκαφατζής, πράκτορας, γελαστός "καλός άνθρωπος"του ελληνικού κινηματογράφου...
Το πιο σημαντικό όμως χαρακτηριστικό του ήταν ότι τα... εισαγωγικά δε του ταίριαξαν ποτέ.. Ηταν ενας ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ένας άνθρωπος με ήθος , με ευγένεια ψυχής και λόγου, ένας άνθρωπος που στο "φευγιό" του, ήταν σίγουρο ότι θα σου αφήσει μία γλυκόπικρη γεύση!!!

Πικρή γιατί δε μπορεί να μη σε στενοχωρήσει το ... ταξίδι που ετοιμάζεται να κάνει και γλυκιά γιατί υπήρξε ζωντανός, αυτός ο "μεγάλος" και καλοσυνάτος άνθρωπος, ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ!!!

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από το έργο του;;;;
Πόσες αναμνήσεις έχει ζωγραφίσει στο μυαλό μας;;;
Πόσες παρέες δε ξεκαρδίστηκαν στα γέλια βλέποντας ταινίες του;
Πόσα παιδιά , νέοι κλπ δεν τον μιμήθηκαν;;;
Πόσες φορές δε "τρέξαμε σαν το Βέγγο" ;;;
Πόσα μηνύματα δε μας έστειλε με τις ταινίες του;;;
Πόσες φορές δε μας συγκίνησε με την ευγένεια του;;; Μία ευγένια που ούτε το πανί του κινηματογράφου δε μπόρεσε να κρύψει!!!

Τα πολλά λόγια είναι περιττά όταν μιλούν τα έργα...
το ευχάριστο είναι ότι αναγνωρίστηκε το έργο του και τιμήθηκε γι'αυτό αρκετές φορές...

Τελευταία φορά ήταν πέρυσι, στις 3 Μαΐου 2010, ακριβώς δηλαδή ένα χρόνο πριν το θάνατό του , όπου τον τίμησε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ , στην πρώτη (1η) τελετή απονομής των βραβείων!!!

καλό ταξίδι ...

άρθρο: downtime





Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...