Βάλε τέλος στην παρενόχληση!!!

Τα στοιχεία κάθε μορφής παρενόχλησης φαίνεται να αυξάνονται ανησυχητικά !!!  Πολλές είναι καθημερινά οι ομολογίες νέων , εφήβων και παιδιών για ... περίεργες κινήσεις στο ιντερνετ, στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης κ.α.
Ψυχαγωγία ναι , με μέτρο όμως... !!!
Κρατήστε τον έλεγχο!!! Ενημερωθείτε!


Ο αριθμός των καταγγελιών που έλαβε η SafeLine το 2010, έφτασε τις 4204 (αύξηση 136.44% σε σχέση με το 2009). Οι αιτίες της γοργής αύξησης στον αριθμό των καταγγελιών, που παρατηρείται από το 2008, είναι δύσκολο να προσδιοριστούν, σίγουρα όμως περιλαμβάνουν την αύξηση της ορατότητας της SafeLine, την αύξηση του αριθμού των χρηστών του Ίντερνετ και την βελτίωση της συνειδητοποίησής τους.
Το 2010 οι καταγγελίες αφορούσαν κατά
 25% ρατσισμό ή ξενοφοβία
21% παραβίαση προσωπικών δεδομένων και υποκλοπή ταυτότητας
14% οικονομικές απάτες μέσω διαδικτυακών αγορών
10% εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμηση
6% παιδική πορνογραφία
σε μικρότερο ποσοστό εγκλήματα όπως αποπλάνηση ανηλίκων (grooming), phishing, ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyber bullying), παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας, παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και απειλή.


Ανοδικό ήταν και το ποσοστό των αναφορών για τα Συστήματα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Networks) καθώς έφτασε το 44% και αφορούσε κυρίως την υποκλοπή ταυτότητας, ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyber bullying), αποπλάνηση ανηλίκων (grooming), ρατσισμό και υποκλοπή κωδικών πρόσβασης. Aπό το σύνολο των 4204 καταγγελιών, 93 που αφορούσαν σε Κακοποίηση παιδιών καταχωρήθηκαν στην κοινή βάση δεδομένων του INHOPE (www.inhope.org). Ο INHOPE είναι ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Ανοικτών γραμμών καταγγελίας, μέλος του οποίου είναι και η SafeLine από τον Οκτώβριο του 2005.

απόσπασμα από saferinternet.gr
φώτο:saferinternet.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...