H Apple ... "ζοριζει" την Microsoft!!!

Η Microsoft βρίσκεται πίσω από την Apple για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια.
Μπορεί τα κέρδη και τα έσοδα της εταιρείας να έχουν αυξηθεί, αλλά επισκιάζονται από αυτά του βασικού της αντίπαλου (Apple) , καθώς η αγορά των Pc 'ς σείχνει σημάδια .. κόπωσης!!!

Αν και η εταιρεία ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 30% και τα έσοδα μέχρι 13% και τα 2 ήταν μικρότερα από τα στοιχεία που παρουσίασε η Apple την προηγούμενη βδομάδα.

Η επισκίαση των οικονομικών της Microsoft από την Apple θα θεωρηθεί από κάποιους ως μία στιγμή ορόσημο στη βιομηχανία, καθώς το iPad όπως και το iPhone της Apple , έχουν και τα δύο γίνει σημαντικές πηγές εσόδων, ενώ τα PC 's και τα laptops , η περιοχή όπου κυριαρχεί κυρίως η Microsoft , έχει καταστεί λιγότερο σημαντική. Η Microsoft προσπέρασε Apple στα κέρδη το 1991, και στα έσοδα το 1995.

Αλλά από την έναρξη του iPhone το 2007 και στη συνέχεια και με το iPad το 2010, η Apple έχει αυξηθεί ραγδαία, και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς ξεπέρασε αυτή της Microsoft το  Μάιο του 2010.
Η "εξάρτηση" της Microsoft από τη βιομηχανία προσωπικών υπολογιστών , η οποία κατά το πρώτο τρίμηνο καταγράφει μία από έτος-σε-έτος  μείωση των πωλήσεων. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως τα κέρδη από τις άδειες (licences) Windows, στις οποίες οφείλονται περίπου το ήμιση των κερδών της, είναι ευάλωτα σε οποιαδήποτε μείωση.
Για να δούμε πως θα αντιδράσει η Microsoft σε αυτή την ... απειλή!!!
επιμέλεια άρθρου: downtime
πηγή: guardian.co.uk
φώτο:greek-iphone.com
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...