Gustav Klimt - The Kiss


O Gustav Klimt (14 Ιουλίου 1862 – 6 Φεβρουαρίου 1918) γεννήθηκε στην πόλη Μπάουμγκαρτεν της Αυστρίας. Αναμφισβήτητα το πιο αναγνωρίσιμο έργο του, και ένα από διασημότερα έργα ζωγραφικής, αποτελεί το Φιλί . Ο Klimt αποτύπωσε το φιλί ενός ζευγαριού στην άκρη ενός ανθισμένου γκρεμνού. Ο πίνακας αποτελεί παράδειγμα της έμφασης που έδινε ο Κλίμτ στον ερωτισμό και στην ολοκλήρωση των ατόμων μέσα από αυτόν.

Μία από τις ερμηνείες που δίνουν οι ειδικοί είναι:
Τα άσπρα και μαύρα παραλληλόγραμμα στο πανωφόρι του συμβολίζουν την γνώση, την βασική πληροφόρηση και την υπεροχή της δύναμή του πάνω στην γυναίκα. Εκείνη γονατισμένη στην άκρη του ανθισμένου γκρεμνού, δείχνει να είναι ριζωμένη στην μητέρα γη κάτι που υποδηλώνουν και τα λουλούδια στην φορεσιά της. Από την μία η δύναμη και η γνώση και από την άλλη η μητέρα γη. Η αρμονική σύνδεση των δυο που αποτελεί την πραγματική και μοναδική ουσία της αιώνιας αγάπης.
(Υπάρχουν και άλλες ερμηνείες...)

Οι ειδικοί δίνουν τη δική τους ερμηνεία, αλλά η τέχνη δίνει την ελευθερία στον θεατή να δημιουργεί τη δική του!!! Όποια και να είναι η ερμηνεία δεν έχει τόση σημασία σε σχέση με το τι χαράζεται μέσα σας όταν αντικρίζεται... " το φιλί "!!! Τα χέρια του άντρα που με τόση δύναμη και τόσο σφιχτά και προστατευτικά τυλίγονται γύρω από το λαιμό της γυναίκας, (στα δικά μου μάτια) υποδηλώνουν στοργή, τρυφερότητα, ΑΓΑΠΗ!!! Ευγενικά συναισθήματα, για αυτό είναι και ένας από τους καλύτερους πίνακες του 20ου αιώνα (πάντα στα δικά μου μάτια)!!!


πηγή: αποσπάσματα από wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...