Αξίζει να πας... Κύθηρα

To Down Time - Αξίζει να πας έχει πια το δικό του σπίτι στoν ιστότοπο Down Time Traveler by Angeliki SaitakiΠατήστε Eδώ > angelikisaitaki.com για να τον επισκεφτείτε και να βρείτε αυτό κι ακόμα περισσότερα ταξίδια! 

Κύθηρα ή αλλιώς Τσιρίγο, τα Κύθηρα βρίσκονται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Ξεχωριστής ομορφιάς νησί, με ωραίες παραλίες και "καλό τουρισμό". Αυτή είναι η δική μας γνώμη, αλλά μάλλον θα συμφωνήσετε και σεις όταν... βρεθείτε στο νησί. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί από τους επισκέπτες του επιστρέφουν ξανά και ξανά!!! Δείτε τις φώτο για να πάρετε ιδέες και να ξέρετε ποια μέρη πρέπει να επισκεφτείτε. Αυτά τουλάχιστον επιλέξαμε εμείς! Υπάρχουν κι άλλα... 

Όποιος επισκεφθεί την παραλία του Διακόφτι θα μπερδευτεί και θα αναρωτηθεί αν βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό νησί! Τα νερά είναι ρηχά και γαλαζοπράσινα και το χρώμα της άμμου κατάλευκο. Βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού, σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες των Κυθήρων δίπλα από το κεντρικό λιμάνι. 
Διακόφτι
Ιδανική παραλία για μικρά παιδιά λόγω του μικρού βάθους. Στις παραλιακές ταβέρνες θα φάτε φρέσκα ψάρια και θα δοκιμάσετε θαλασσινούς μεζέδες και παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Στο Διακόφτι βρίσκεται και το ναυάγιο που έγινε πριν από μερικά χρόνια λίγα μέτρα έξω από το λιμάνι, οπότε και παρέμεινε και έγινε ένα από τα σύγχρονα εκθέματα του νησιού. 

Το Ναυάγιο
Μία από τις δυο παραλίες στο νησί με το όνομα Φυρή Άμμος. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το χωριό της Αγίας Πελαγίας ενώ όπως προϊδεάζει το όνομά της στο μεγαλύτερο μέρος της έχει κόκκινη άμμο και βότσαλα. Όπως και η παραλία της Αγίας Πελαγίας έχει ΒΑ προσανατολισμό και είναι ωραία με δυτικό ή νότιο άνεμο. 

Η πρόσβαση και εδώ είναι εύκολη αφού λίγο πριν την είσοδο του χωριού στρίβετε δεξιά και μετά από περίπου 1 χιλιόμετρο ασφάλτινου και χωμάτινου δρόμου βρίσκετε την παραλία στα αριστερά σας. 
Φυρή Άμμος (Κάλαμος)
Για πολλούς οι καλύτερη και η πιο γνωστή παραλία του νησιού την οποία κανείς δεν πρέπει να την βγάλει από το πλάνο των διακοπών του όταν επισκεφθεί τα Κύθηρα. Πρόκειται για μια βοτσαλωτή παραλία με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, ακριβώς δίπλα από την Παλαιόπολη. Η παραλία χωρίζεται σε τρία μέρη όπου το τρίτο και ποιό εντυπωσιακό είναι μια μικρή σπηλιά που περνώντας καταλήγετε σε μια πολύ μικρή παραλία. 
Καλάδι


Με ανατολικό προσανατολισμό η παραλία ενδύκνειται όταν φυσάει δυτικός, νότιος ή όχι δυνατός βόρειος άνεμος. Για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να οδηγήσετε μερικά μέτρα χωματόδρομο και μετά να κατεβείτε περίπου 120 λίθινα σκαλοπάτια. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη για αυτό προετοιμαστείτε καλά. 
Καλάδι
Κολυμπώντας στην παραλία του Καψαλιού θα ανταμειφθείτε από την υπέροχη θέα της Χύτρας του κάστρου και της Χώρας. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες ξαπλώστρες και θαλάσσια ποδήλατα. Η μία μεριά της παραλίας έχει βότσαλα και η άλλη άμμο, διαλέγεις και παίρνεις. Εάν πεινάσετε μπορείτε να κάνετε μια βόλτα ακριβώς πάνω από την ακτή στα παραδοσιακά εστιατόρια ή εάν δεν θέλετε φαγητό μπορείτε να καθίσετε σε ένα από τα πολλά καφέ σνακ μπαρ που διαθέτει. 

Καψάλι
Με ανατολικό προσανατολισμό η παραλία ενδύκνειται όταν φυσάει δυτικός, νότιος ή όχι δυνατός βόρειος άνεμος. Για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να οδηγήσετε μερικά μέτρα χωματόδρομο και μετά να κατεβείτε περίπου 120 λίθινα σκαλοπάτια. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη για αυτό προετοιμαστείτε καλά. 
Μελιδόνι
Μελιδόνι
άρθρο: Down Time
πληροφορίες: https://www.kythera.gr
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

1 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας...