Μαζί δε κάνουμε και χώρια δε μπορούμε!!!

Ψυχολόγοι και ειδικοί σε θέματα σχέσεων φαίνεται να παρατηρούν στη σχέση ενός ζευγαριού την ύπαρξη 5 διαφορετικών χρονικά φάσεων!!! Για να δούμε... Εσείς τι λέτε;;;

Φάση 1η: ΩΩΩΩΩ!!! Σ'αγαπώ, σε θέλω, είσαι τέλειος-α για μένα 
               Η φάση του πρώτου έρωτα
Στην πρώτη αυτή φάση το ζευγάρι σχετίζεται και αποφασίζει την πιο στενή του επαφή. Μία πολύ γλυκιά περίοδος, όπου τα ΠΑΝΤΑ μοιάζουν ρόδινα!!! οι σύντροφοι θέλουν να κάνουν τα πάντα μαζί, να περνάνε το χρόνο τους παρέα, να κάνουν πράγματα μαζί , και είναι η περίοδος της πολύ έντονης σεξουαλικής ζωής του ζευγαριού. Είναι η φάση στην οποία ο ένας δεν βλέπει τον άλλον τόσο καθαρά. Τα θέλω και η αντικειμενικότητα μπερδεύονται, ενώ η σχέση σε αυτή τη φάση της, δεν επιτρέπει σε μεγάλο βαθμό την αυτονομία του κάθε συντρόφου.

Φάση 2η: Ωχ, μα εσύ δεν ήσουν αυτός που αγάπησα!!! Γκρρρρρ...
               Η φάση της αντίστασης

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα . . . Μετά το "μήνα του μέλιτος", οι σύντροφοι αρχίζουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον με πιο αντικειμενική ματια!!! Πολλές φορές στο πρόσωπο του άλλου δεν αναγνωρίζουν το σύντροφο που αρχικά ερωτεύτηκαν!!! "Δεν ήσουν έτσι" είναι μία από τις εκφράσεις που ακούγονται συχνά σε αυτή τη φάση!!!  Η περίοδος αυτή συνοδεύεται από έντονους καυγάδες και συγκρούσεις, σεξουαλικά προβλήματα, ψυχοσωματικά συμπτώματα. Μία περίοδος μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε.

Φάση 3η: Τι να κάνω;;;
               Η φάση της διαφοροποίησης

Κατά την περίοδο αυτή ο κάθε σύντροφος αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του, αποφασίζει τις επιλογές του και κατά κάποιο τρόπο μένει μόνος του μέσα στη σχέση. Νιώθει υπεύθυνος για τις μικρές η μεγάλες επιλογές του και επιθυμεί να κερδίσει ξανά την «χαμένη» του «ανεξαρτησία». Η φάση αυτή έχει και την μεγαλύτερη πιθανότητα να οδηγήσει τη σχέση σε χωρισμό.

Φάση 4η: Μήπως να κάνουμε μία νέα αρχή;;;
               Η φάση της επαναπροσέγγισης

Στη φάση αυτή οι σύντροφοι, αφού έχουν περάσει μια περίοδο αυτονομίας και μοναξιάς, αρχίζουν να έχουν και πάλι έντονη επιθυμία για το σύντροφο τους. Το ζευγάρι προσπαθεί να βρει νέους ή να επανακτήσει διαύλους επικοινωνίας και επαφής,να πλησιάσει ο ένας τον άλλον, να δημιουργήσουν νέες ισορροπίες και να κάνουν μια νέα αρχή για τη σχέση.

Φάση 5η: Και μαζί και μόνοι !!!
               Η φάση της ενοποίησης

Αυτή είναι σίγουρα η πιο ώριμη φάση στη ζωή του ζευγαριού. Οι ισορροπίες μέσα στη σχέση έχουν αποκατασταθεί. Οι σύντροφοι πια μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα μέσα στη σχέση. Είναι η φάση που όταν το ζευγάρι είναι μαζί, έχει βρεί τον τρόπο να είναι δύο αυτόνομοι σύντροφοι και όταν το ζευγάρι είναι χωριστά και αυτόνομοι μπορεί να ανήκει ό ένας στον άλλο.

Οι φάσεις αυτές δεν είναι μια διαδικασία που συμβαίνει μια φορά και δεν επαναλαμβάνεται. Μπορεί και μετά τη φάση της ενοποίησης εξωτερικοί ή εσωτερικοί παράγοντες να διαταράξουν την ισορροπία και το ζευγάρι να μπει ξανά και ξανά σε διαδικασία. Η μόνη φάση που δυστυχώς δεν επαναλαμβάνεται είναι η πρώτη φάση του έντονου έρωτα.

επιμέλεια άρθρου: downtime
αποσπάσματα και φώτο από Υγείαonline.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...