Τα 8 tips της ευτυχίας

το αιώνιο ερώτημα "πως θα γίνω ευτυχισμένος;" είναι ένα ερώτημα που φαίνεται να έχει "ταλαιπωρήσει" πολλούς ανθρώπους! Πολλές μελέτες έγιναν από ψυχολόγους, πολλοί ειδικοί προσπάθησαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να δώσουν την απάντηση, που θα οδηγήσει τον άνθρωπο στην αρμονική-ειρηνική συνύπαρξη με τον εαυτό του.

Τα αποτελέσματα όλων αυτών των ερευνών φαίνεται να οδηγούν σε 8 σημεία κλειδιά:

1. Αγάπη άνευ όρων
Όλα φαίνεται να ξεκινούν από την πατρική οικογένεια, η οποία είναι αυτή που μπορεί να προσφέρει στο άτομο άνευ όρων αγάπη!!! Αγάπη που θα δώσει στο άτομο μετά την αίσθηση της σιγουριάς και της αυτοπεποίθησης. Ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει με αυτόν τον τρόπο , δε θα πέσει στην "πάγίδα" της επιθυμίας να το αγαπήσει βαθιά κάποιος, να επιζητά να αγαπηθεί πιεστικά και αγχωτικά. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να αγαπούν και να αγαπιούνται με υγιή , ανεξάρτητο τρόπο!!! Η αγάπη αυτή, μπορεί να είναι το αντίδοτο για τον φόβο και για το κοινωνικό άνοιγμα του ανθρώπου και τη δημιουργία και άλλων υγιών σχέσεων



2. Αισιοδοξία
Πραγματική αισιοδοξία που μπορεί να σου δώσει δύναμη ακόμα και το πιο επώδυνο γεγονός. Η σκέψη ότι κάθετι , όσο "σκληρό" και αν είναι , έχει κάτι να σου διδάξει και να σε οδηγήσει σε ποιο ωφέλιμα μονοπάτια προσωπικής βελτίωσης!!! Και το πιο αρνητικό συμβάν στη ζωή ενός ανθρώπου έχει κάτι θετικό να του προσφέρει!!!

3. Κουράγιο
Κουράγιο vs φόβου. Το κουράγιο , προϊόν του εγκεφάλου, προϊόν της νόησης και του πνεύματος, αλλά και των συναισθημάτων όπως η αγάπη και η γενναιοδωρία αποτελεί την φυσιολογική αντίδραση που προσφέρει η φύση απέναντι στο φόβο για την επιβίωσή μας, βιολογική και ψυχολογική. Στην προσπάθεια του για επιβίωση ο άνθρωπος είτε μένει και το παλεύει, είτε αποφασίζει να φύγει από το πρόβλημα!!! "Βρήκε το κουράγιο και προσπάθησε μέχρι τέλους",  "Βρήκε το κουράγιο και τον-την άφησε" είναι εκφράσεις που έχουμε σίγουρα όλοι μας ακούσει ή  ακόμα και πει!!!

4. Αίσθηση Ελευθερίας
Πόσο σημαντική είναι η έννοια, πόσο σημαντικό είναι να κατανοήσει ο καθένας ότι έχει τη δυνατότητα να επιλέγει. Άσχετα με το αν οι δυνατότητες επιλογής είναι λίγες ή πολλές, υπάρχουν και η ορθή σκέψη οφείλει να το γνωρίζει και να επιλέγει, έτσι ώστε να έχει τον έλεγχο της ζωής του και της ψυχικής και διανοητικής του υγείας.

5. Δυναμική παρουσία
Δυναμική παρουσία σημαίνει παίρνω τη ζωή στα χέρια μου , την οδηγώ εκεί που θέλω και δεν περιμένω από τους άλλους να μου την προσφέρουν. Προτιμώ την ενεργό δράση , από το ρόλο του θύματος!!!

6. Αίσθηση σιγουριάς
Οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι γνωρίζουν , ή οφείλουν να μάθουν, ότι τίποτα δεν αντιστέκεται στο χρόνο, ούτε τα χρήματα, ούτε η φήμη, ούτε τίποτα άλλο!!! Το μόνο που κάνουν είναι να  αποδέχονται και να αγαπούν τον εαυτό τους, δημιουργούν δηλαδή σταδιακά μία τέτοια εσωτερική αίσθηση!

7. Καλή υγεία
Ανισορροπία των νευροδιαβιβαστών της καλής διάθεσης, π.χ. της σεροτονίνης και ντοπαμίνης, μπορεί να καταλαγιάσουν την αίσθηση της ευτυχίας. Η σωματική υγεία και η ψυχική υγεία δεν είναι ανεξάρτητες η μία από την άλλη!!! Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι που διατυμπάνιζαν το χιλιοειπωμένο "νους υγιής εν σώματι υγιεί"

8. Πνευματικότητα
 Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι ανοικτοί σε νεόυς δρόμους και εμπειρίες. Δε φοβούνται να ψάξουν πέρα από τις την προσωπική τους ζωή και εμπειρία!!! Ο φόβος τους δεν είναι ο θάνατος, αλλά μήπως δε ζήσουν όμορφα!!!

πηγή: tanea.gr



Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

2 σχόλια:

  1. Και να εισαι παντα με φιλους.Πραγαμτικους φιλους και οχι "φιλους τυπου Facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς... αν θες να λες ότι ζεις... στην πραγματική ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας...